Du er her: Student.no > Blogg > NSO som organisasjon > Kjære NSO – gratulerer med dagen!

02.07.2013 (oppdatert 10.09.2014)

Kjære NSO – gratulerer med dagen!

For mange av oss som har vært med en stund var tilblivelsen av NSO en etterlengtet begivenhet. Jeg husker godt fra min tid i det som da var NSU – og alle forsøkene på å få til en sammenslåing. Derfor var det veldig gøy å få være tilstede på bakerste rad også når sammenslåingen endelig ble et faktum etter mange års arbeid!

Som tidligere NSUer har jeg hatt gleden av å drive med studentpolitikk på mange nivåer. Nå skjer det fra stortingsbenken. Men jeg kan forsikre om at jeg fortsatt er opptatt av gode vilkår for studenter! Venstre og NSO har lenge kjempet de samme kampene. Noen vil kanskje til og med bli litt overrasket når de ser vår nesten-identiske politikk innenfor studentvelferd, forskning og høyere utdanning.

En av våre felles saker er kampen for å få innført 11 måneder studiestøtte. Dette vil være et viktig steg for å bedre studentvelferden og for å sikre at alle får den samme adgangen til utdanning og kunnskap. Om vi skal klare å få innført 11 måneder studiestøtte må vi jobbe sammen. Vi trenger et NSO som utfordrer kunnskapsministeren, samler studentene og fanger medias oppmerksomhet med kreative kampanjer.

NSOs målrettede kamp for flere studentboliger har for eksempel vært markert i media og noe som blir lagt merke til i korridorene her på Stortinget. Denne saken er bare ett av flere eksempler på hvor mye innflytelse studenter kan ha om de står samlet bak kravene. I min tid var de politiske kampene større. Og ble det for konfliktfylt måtte jeg være ordstyrer på landsmøtet fordi Venstre var det nærmeste de kom et sentrum av de ulike ståstedene.

I løpet av tre år har NSO vokst, og det er en krevende jobb å samle så mange engasjerte under en felles målsetting. Jeg har likevel stor tro på at Ola kommer til å trekke NSO til et nytt nivå.

Masse lykke til videre,
Trine Skei Grande

Del dette