Du er her: Student.no > Blogg > NSO som organisasjon > Gratulasjonshilsen til NSO fra Ole Petter Ottersen, rektor ved UiO

03.07.2013 (oppdatert 10.09.2014)

Gratulasjonshilsen til NSO fra Ole Petter Ottersen, rektor ved UiO

Kjære alle NSOere! 
Gratulerer med treårsdagen!

Da NSO ble etablert for tre år siden, opplevde jeg å få en strategisk partner med ambisiøse mål for norske studenter og norske utdanningsinstitusjoner. Disse målene er vi enige om! Vi bor i verdens mest ressurssterke land, og da skulle det bare mangle at vi ikke også har verdens beste høyere utdanning. Vi har en vei å gå, og jeg er veldig glad for at vi skal gå den sammen.

Jobben er stor. Vi skal sammen sørge for at vi får nok studentboliger, vi skal sørge for penger til god infrastruktur for både forskning og undervisning, og vi skal kontinuerlig heve kvaliteten i utdanningen. For å få til dette må vi ha et høyt trøkk hele veien. Personlig mener jeg opptakten til valgkampen viser at vi er i ferd med å lykkes. Når var forskning og høyere utdanning sist et hett valgkamptema? Det nytter å søke innflytelse og påvirkning. Spesielt når budskapet er godt.

Men vi skal ikke bli sneversynte. Verdens mest ressurssterke land har, mener jeg, også et ansvar ut over landegrensene. Vi skal sørge for internasjonalisering i studiene, vi skal jobbe for at studenter ikke blir forfulgt for sitt samfunnsengasjement. Vi skal rett og slett ta globalt ansvar.

Jeg vil gjerne bli utfordret av dere. Ser dere løsninger jeg ikke ser, så kom med dem. Ser dere problemer jeg ikke ser, pek dem ut for meg. Jeg gleder meg til det videre samarbeidet, og er klar for å brette opp ermene fra høsten av. Men først skal vi nyte en velfortjent sommerferie. Vi ses i august!

Del dette