Du er her: Student.no > Blogg > Landsmøtet > #LMNSO nærmer seg – sees i Tønsberg!

19.03.2014 (oppdatert 03.04.2014)

#LMNSO nærmer seg – sees i Tønsberg!

Selv om AU sitter fram til 30. juni, og jeg kan love klare mål og stor innsats fra oss fram til da, så er landsmøtet en milestone som viser at året ubønnhørlig går mot slutten. Det føles som veldig kort tid siden sist, men året er så stappfullt av kule og spennende ting, og tiden flyr når man har det gøy som vi vet. Tankene flyr og raskt i disse dager, og det er mye skulle vi ønsket å gjøre mer av, og mye skulle vi likt å gjøre på nytt. Slik er det. Nå er det på tide å velge nye koster, bestemme ny politikk, og sørge for at neste år blir enda bedre!

Men når vi nå skal samles i år kan vi gjøre opp regnskap for et av NSOs mest aktive og mest vellykkede år i kampen for viktige studentsaker. Både når det gjelder gjennomslag, og når det gjelder organisasjonsutvikling. Jeg skal løfte ett par ting.

Statsbudsjettkravene har fått mye oppmerksomhet, og fikk etter partilandsmøtene våren 2013, bred tverrpolitisk støtte. Det ga gjenklang i budsjettforhandlingene, og allerede i revidert nasjonalbudsjett i mai 2013 ga regjeringen oss 100 millioner ekstra til studentboliger. Når ordinært statsbudsjett er oppsummert har vi i 2014 fått 120 millioner ekstra i økt stipend, 100 millioner ekstra til studentboliger, permenent deltidssykemelding og økt antall permisjonsuker for studenter med barn. Det skal vi feire!

Utviklingen av NSO som organisasjon har gått inn i en spennende fase. Med flere nyansatte og flere omstillinger i sekretariatet, samt en stor flytteprosess, er NSO nå plassert i toppen av Holbergs gate med en arbeidsplass som oppleves som sunn, positiv og full av pågangsmot. Vi topper det hele med å ønske vår nye daglige leder Helga Aalberg Skau velkommen i starten av mai. Arbeidsutvalget som kan troppe på til sommeren skal bare starte og glede seg til å bli en del av dette miljøet!

Det skjer mye i samarbeidet mellom NSO og medlemslagene, og en av de mest spennende tingene vi har jobbet med er å bringe de beste lederne, fra både offentlig og privat sektor i landet, inn på seminarer med medlemslagslederne våre. Arbeidet med å kunne tilby lederutvikling i toppklasse er noe vi må fortsette med, for det å utvikle menneskene, det er å utvikle organisasjonen.

Helgen i Tønsberg blir ikke bare en feiring av året som har gått. Det blir en arbeidshelg som skal legge grunnlaget for nye seire det neste året. Med gode prioriteringer, vedtak og valg av landsmøtet så skal NSO gå et definerende år for norsk høyere utdanning i møte. Vi skal ikke være redd endring, vi skal være redd stillstand. Vi skal være ambisiøse og fremtidsrettet på vegne av sektoren og på vegne av samfunnet.

Personlig blir det en avslutning på en reise som har vart i mange år, men som jeg lenge har visst at skulle ende til sommeren. Det er både vemodig og spennende på en gang. Det blir leit å forlate NSO, men spennende å se hvor livet tar meg etter dette. Jeg er utrolig glad for å fått være med og bidra til at NSO har blitt så proff, så solid og så sterk som jeg oppfatter at den er blitt. De siste årene har jeg og møtt mange herlige, engasjerte mennesker, og jeg gleder meg til en god fest med mange av dere på LM!

Til sist, lykke til alle som stiller til valg, ta vare på hverandre og fight fair! Det skal være utfordrende, men samtidig utrolig moro, å stille til arbeidsutvalget i NSO!

Sees i Tønsberg!

Del dette