Du er her: Student.no > Blogg > ESU > Helt om dagen, helt om natten

04.12.2014 (oppdatert 11.02.2015)

Helt om dagen, helt om natten

Enstemmig Board for Board Meeting 70 i Bergen, Norge.
Enstemmig Board for Board Meeting 70 i Bergen, Norge.

Kjære alle venner der hjemme,

I går kveld stod vi foran et enstemmig board meeting som ga NSO og Bergen æren av å være vertskap for European Students Union sitt 70. Board meeting våren 2016. Helge ga salen et innblikk i hva Norge har å by på med morgenstemning av Grieg i bakgrunnen og lusekoften på. Vi tok dem gjennom nordlys, reinsdyr, isbjørner og Bergensbanen. Vi introduserte dem til Bergen med det akademiske kvarter, bryggen, gangavstand og en hilsningsfilm fra Dag Rune Olsen, rektor ved Universitetet i Bergen. NSO og styringsgruppen for BM70 har jobbet intenst frem mot denne presentasjonen og det var en utrolig opplevelse å endelig stå foran studenter fra hele Europa som uten protester ga sin tillit til NSO som arrangører til ESUs største arrangement i 2016.

I tillegg til å endelige vite at det blir board meeting i Bergen i 2016 hadde vi mange spennende politiske diskusjoner i går. Vi vedtok endringer i to store politiske dokumenter, en om internasjonalisering og mobilitet og en om kvalitet i høyere utdanning. I tillegg til dette vedtok vi en uttalelse om EU2020. NSO var aktive i debatten og fikk gjennomslag for samtlige av endringsforslagene vi fremmet for forsamlingen. Møtet i går varte og rakk til klokken 03:00, noe som gjorde det tungt å debattere mot slutten, ekstra tungt å starte på igjen i morges og umulig å forfatte et blogginnlegg. Det er knappe muligheter til søvn og hvile, men stemningen er preget av mye latter og humor, noe som gjør det lettere å holde ut.

Nå sitter vi med studentorganisasjonen i Moldova over skype og diskuterer medlemskap i ESU. Videre i dag skal vi debattere strategiplan og handlingsplan. ESU sin strategiplan varer i tre år, og den vi vedtar i dag skal gjelde ut 2017. Til disse to dokumentene har det allerede kommet inn 29 endringsforslag og vi forventer at møtet i dag kommer til å vare lengre utover natten enn møtet i går.

Det er en fantastisk opplevelse å få lov til å være i en «landsmøte boble» i Baku med studentrepresentanter fra rundt om i Europa. Det er mange kulturer, mange meninger og en stor dose med god stemning.

Therese Eia Lerøen

Privat: Therese Eia Lerøen

Leder

Epost leder@student.no
Mobil 95792556

Helge Schwitters

Privat: Helge Schwitters

Internasjonalt ansvarlig

Epost internasjonalt@student.no
Mobil 98225995

Aengus

Privat: Aengus Ó Maoláin

I permisjon - Politisk rådgiver, fag/likestilling/mobilitet

Axel-1-web1

Privat: Axel Hvistendahl Nerdrum

Tidligere internasjonalt ansvarlig

Del dette