Du er her: Student.no > Blogg > Kvalitet i utdanningen > God sommer!

03.07.2015 (oppdatert 29.04.2016)

God sommer!

(Foto: NSO/ Skjalg Bøhmer Vold)
(Foto: NSO/ Skjalg Bøhmer Vold)

Nytt arbeidsutvalg har tatt over stafettpinnen og en ny periode i norsk studentorganisasjon er i gang. I år skal vi jobbe for en bedre studenthverdag. Vi har hatt vårt første møte i arbeidsutvalget hvor vi har diskutert både saker som kommer i sommer og organisering av et nytt sentralstyre til høsten.

En god studentøkonomi er en viktig forutsetning for at studenter skal kunne bruke tid på studiene. En av de første store tingene NSO skal gjøre i sommer er å lansere studentboligundersøkelsen vår. Studentboligundersøkelsen er en årlig undersøkelse vi gjennomfører hvor vi samler inn tall på antall studenter og antall studentboliger. NSO sitt nasjonale mål er at 20% av studenter i Norge skal ha muligheten til å bo i studentbolig. I fjor lå dette tallet på 13,83% som betyr at det manglet 14.690 studentboliger for å nå målet.

Det blir en spennende sommer. Vi har allerede kommet i gang med det politiske arbeidet da SSB sin rapport om gjennomstrømming i høyere utdanning kom ut. I pressemeldingen fokuserer vi på at studenter ikke fullfører studiene ved å være på jobb. Kunnskapsministeren må vise at han satser på kunnskap og heve studiestøtten til 1,5 ganger grunnbeløpet i folketrygden fordelt over 11 måneder. Studentene må ha tid til å faktisk være studenter. Videre kommer opptakstallene til høyere utdanning den 20.juli og i august skal vi både arrangere avspark for alle tillitsvalgte, ledersamling og første sentralstyremøte for perioden.

Neste uke har vi ferie og vi ser frem til å være tilbake på kontoret og fortsette arbeidet med studentboligundersøkelsen, arrangementer og prege debatter i media.

Ha en fin sommer!

Tine, Susann, Jørgen, Helge, Synne og Therese

 

Del dette