Du er her: Student.no > Blogg > Landsmøtet > Hei igjen NSO, This is VK blogging!

05.02.2016

Hei igjen NSO, This is VK blogging!

Høstsemesteret, jul og første måned av det nye året er overstått. Vi har i løpet av høsten snakket med en rekke tillitsvalgte, både tidligere tillitsvalgte og nye.

Vi i valgkomiteen skal innstille (dvs: komme med en anbefaling) til hvem som skal sitte i Arbeidsutvalget (AU), Sentralstyret (Sst) og ledere av politiske komiteer på Landsmøtet i april i 2016, og arbeidet starter allerede nå. Vi trenger at alle dere(!) motiverer og oppfordrer personer dere kjenner allerede nå. Grunnen til det er at mange trenger god tid på å ta slike avgjørelser, og trenger gjerne tid til å bearbeide ideen.

Du tenker gjerne: “April er laaaaaangt unna, no stress”. Vel, vår erfaring er at tiden flyr avgårde fortere enn vi først har antatt. En annen ting det er verdt å bite seg merke i er at vi har frist 4.april for å stille til valg for Arbeidsutvalget og Sentralstyret, for å kunne bli vurdert av oss i valgkomiteen.

Kanskje vet du ikke helt hvilke verv som skal fylles, og hva de ulike vervene innebærer? Frykt ikke, du kan lese litt om de største vervene i dette blogginnlegget.

Hva vi ser og vurderer etter er rollebevissthet, erfaring, bakgrunn, personlighet og mye annet. Viktigst å huske på er at vi er på jakt etter personer med ulik erfaring, bakgrunn og personlighet slik at man får et mangfoldig team.

Sentralstyret består av 13 medlemmer, i tillegg til varaer, og er NSOs styringsorgan mellom landsmøtene. Sentralstyret diskuterer NSOs politikk, velger personer til de faglige komiteene og innstiller sakspapirer til landsmøtet. Så! Om du ønsker å være med på å diskutere studentpolitikk på et nasjonalt nivå, så er dette stedet for deg!

Arbeidsutvalget er den daglige ledelsen av organisasjonen som skal utøve den politikken som vedtas av landsmøtet og sentralstyret. AU består av seks medlemmer; leder, nestleder, to fagpolitiske ansvarlige, en internasjonalt ansvarlig og en velferds- og likestillingsansvarlig. Dette er ganske store verv, hvor ingen dag er lik og som i perioder kan være krevende.

Mer informasjon om valgene til AU, SSt, de politiske komitéene, kontrollkomitéen og valgkomitéen finner du her. Hvis du ønsker å lese mer om Landsmøte i NSO kan du trykke her.

Hils gjerne på oss og ta en prat med oss når du får muligheten! Og vet du om noen som burde stille til et av disse vervene? Tips oss!

Kontakt oss gjerne på mail: vk@student.no

Vi blogges!

 

Del dette