Du er her: Student.no > Blogg > NSO som organisasjon > Nytt AU er i gang

06.07.2016 (oppdatert 15.09.2016)

Nytt AU er i gang

NSOs arbeidsutvalg 2016-2017  (foto: Skjalg Bøhmer Vold)
NSOs arbeidsutvalg 2016-2017 (foto: Skjalg Bøhmer Vold)

Endelig er juli her og det nye arbeidsutvalget (AU) har tatt plass på NSOs kontorer i Holbergs gate. Landsmøtet har gitt oss et bredt spekter av oppgaver og vi skal gi alt for å få gjennomslag for landets studenter.

Det knirket godt i både bremser og stive muskler da en lang rekke syklister i grønt inntok Hvasser i Vestfold for å begynne overlapp. NSOs nye arbeidsutvalg satte tidlig standarden for året: NSO skal være hardtarbeidende, inkluderende og tydelige i sitt arbeid og fortsette det gode grunnlaget som Therese Eia Lerøen og hennes AU har lagt.

Det ble enda klarere for oss da vi inntok kontoret at Synne, Susann, Jørgen, Tine, Helge og Therese har gjort en fantastisk jobb for norske studenter, og at vi har store sko å fylle. Heldigvis har vi hundrevis av studenttillitsvalgte spredt ut over landet i medlemslag, tillitsverv og komiteer med kompetanse som få organisasjoner kan måle seg med.

NSO er og skal forbli en av de mest slagkraftige politiske organisasjonene i Norge.

Det å realisere heltidsstudenten gjennom opptrapping til 11 måneders studiestøtte og 3000 studentboliger er viktigere enn noen gang nå som regjeringen varsler omstilling. Arbeidet med å forbedre studiekvaliteten på norske universiteter og høgskoler fortsetter i arbeidet med kvalitetsmeldingen og gjennom et enda tydeligere fokus på læringsmiljø fra NSO sin side.

Arbeidet med å samle en Global studentstemme vil også sette sitt preg på året som kommer. Hittil har flere studentorganisasjoner fra hele verden signert Bergenserklæringen og sluttet seg til arbeidet om en felles global stemme for å styrke studentmedvirkning internasjonalt. Vi ser frem til at listen med samarbeidspartnere bare vil vokse i løpet av året.

Hvor skal man satse om ikke på fremtiden?

Studentbevegelsen har et stolt rykte på seg for å si hva vi mener og at vi stiller store og tydelige krav.  Det skal vi fortsette å gjøre. Men vi skal også søke samarbeid for å nå målene vi har satt oss. NSO vil strekke ut en hånd til alle partiene på Stortinget, spesielt frem mot Stortingsvalget i 2017. Vi er takknemlige for tidligere seiere. Vi ønsker å skryte av norske politikere, men da må partiene levere for studentene.

Vårt mål er at Stortinget omfavner studentkravet og gir norske studenter de beste forutsetningene for å lykkes som student. Slik blir de best forberedt på et stadig tøffere arbeidsmarked i et land som har enormt behov for mer kompetanse i alle sektorer.

Første store høydepunkt for organisasjonen blir avspark på Romerike folkehøgskole. Vi i Arbeidsutvalget ser enormt frem til tre dager med studenter fra hele Norge! Håper å se deg der!

For å få daglig innblikk i livet i Holbergs gate, så følg oss på:
Snapchat: @studentsnakk
Instagram: @studentsnakk

AU er klare. Vi gleder oss! Vi er i gang!

-Marianne, Pål Adrian, Amund, Øystein, Christine og Madeleine.

Del dette