Du er her: Student.no > Blogg > Kvalitet i utdanningen > Gratulerer med studieplass!

21.07.2016

Gratulerer med studieplass!

NSOs arbeidsutvalg (Foto: NSO/ Skjalg Bøhmer Vold)
NSOs arbeidsutvalg (Foto: NSO/ Skjalg Bøhmer Vold)

De siste dagene har tusenvis av håpefulle klikket seg inn på Samordna opptak for å finne ut hvor de skal tilbringe studietiden. Mange venter nå en ny tilværelse som student. Arbeidsutvalget i NSO gratulerer alle nye studenter med å ha kommet inn på høyere utdanning. Vi lover å jobbe hardt for dere hver eneste dag

Nå som studenthverdagen nærmer seg gru-gleder de seg nok litt til sin første dag på et universitet eller en høgskole. For mange er dette en veldig stor overgang men trøsten er at man ikke er alene.

Vi har gått en runde i nærområdet og funnet seks tilfeldig utvalgte studenttillitsvalgte og bedt dem fortelle litt om den dagen de begynte på høyere utdanning… Til skrekk og litt advarsel håper vi at deres erfaringer kan komme til nytte.
«Jeg ante ikke hvor jeg skulle gå, så jeg fulgte bare etter folkemengden fra t-banestasjonen. Jeg endte først på feil fakultet. Det som reddet min første dag (og kanskje år) var at jeg så et kjent fjes fra videregående. Jeg klamret meg fast!»

Marianne

 

«Jeg var alt for tidlig ute, selv om jeg er oppvokst i byen, og kunne bussrutene utenat etter å ha tatt den samme bussen til videregående i 3 år. Men jeg var livredd for å miste studieplassen hvis jeg kom for sent»

Øystein


«På min første dag på universitet møtte jeg opp på fadderukas første arrangement som var fadderfrokost. Mitt håp var å tidlig møte andre som var helt nye i nytt studiet på ny by. Skuffelsen var desto større da jeg merket at de fleste kjente hverandre fra før. Jeg var på min andre brødskive da jeg innså at «fadderfrokost» var for faddere og ikke fadderbarn.»

Amund

 

«Dagen før min første dag på høyskolen lette jeg febrilsk etter både programplan, oppmøtested og tidspunkt. Etter endeløs leting begynte jeg å se på informasjonen til deltidsstudiene og fant ut at jeg hadde kommet inn på et årsstudium på deltid.

Christine

 

«Første gangen jeg skulle på forelesning endte jeg opp med å ta bussen alt for langt og gå en kjempe omvei. Etter noe som føltes som et maraton kom jeg frem svett og klam. Gikk også inn i feil forelesning. Bra førsteinntrykk …»

Pål Adrian

  

«På min første studiedag husker jeg at jeg var veldig spent. Jeg hadde planlagt alt til den minste detalj med tanke på hvordan jeg skulle komme meg dit og hvilket bygg jeg skulle møte opp i. Da jeg først kom på institusjonen synes jeg det hele var veldig stort og overveldende. Heldigvis ble denne følelsen fort borte da man ble kjent på institusjonen.»

Madeleine

 

Lykke til med studier og nyt hver dag!

Hilsen Arbeidsutvalget i Norsk studentorganisasjon

Del dette