Du er her: Student.no > Blogg > Studentboliger > Færre nye studentboliger enn Minerva tror

27.07.2016 (oppdatert 13.02.2017)

Færre nye studentboliger enn Minerva tror

Jon Arild Snoens artikkel på Minerva sine nettsider.
Jon Arild Snoens artikkel på Minerva sine nettsider.

I sin mediekritikkspalte i Minerva skriver Jon Arild Snoen om NSOs studentboligundersøkelse og hvordan mediedekningen av denne har vært. Da de ikke ønsker å publisere vårt svar på kritikken gjør vi det her.

Jan Arild Snoen påpeker i sitt innlegg 26.07.2016 at det var feil i Studentboligundersøkelsen som ble publisert mandag 25.07. Da det i løpet av mandagen viste seg at tallene for én av samskipnadene var feil var vi raske med å oppdatere undersøkelsen og pressemeldingen på våre egne nettsider.

Snoen har og rett i at det i 2016 er 6,6 prosent flere hybelenheter tilgjengelig gjennom samskipnadene enn det var i fjor, og det skal regjeringen ha skryt for. Likevel, er det 11.446 flere studenter i Norge i år. Vår undersøkelse fokuserer på dekningsgrad, altså hvor stor andel av norske studenter har mulighet til å bo i en studentbolig. Den er i år på 14,81 prosent, altså 0,27 prosentpoeng høyere enn i 2015 (14,54 %).

Uavhengig av om dekningsgraden på studentboliger økte med 0,07 prosentpoeng eller 0,27 prosentpoeng ville våre uttalelser vært de samme. Gitt en årlig økning på 0,27 prosentpoeng i dekningsgraden vil det ta 20 år før vi når vårt mål om at 20 prosent av norske studenter skal kunne ha tilbud om å bo i en studentbolig, og det er ikke oppløftende når man ser hvor hardt presset privatmarkedet for leieboliger er i enkelte av de norske byene.

Vi håper derfor regjeringen legger inn 3000 studentboliger i neste statsbudsjett.

Del dette