Du er her: Student.no > Blogg > Studiestart > Studiestart

17.08.2016

Studiestart

Endelig studiestart, dagen dere har gledet dere til hele sommeren – og det med rette. For det er noe magisk med studiestart. Tusener på tusener av blide ansikter, alle med de samme forventningene og sommerfuglene i magen. Hvordan er de andre på studiet mitt, er fadderne mine kule, er foreleserne mine gode, er det mye å lese og hvor mye obligatorisk er det egentlig?

Jeg husker selv min første dag på universitetet godt. Liten, alene, sjenert og usikker. Heldigvis ble jeg møtt av faddere som var oppriktig engasjert, og som gjorde sitt beste for at vi som skulle studere sammen skulle bli godt kjent. Etter noen kleine navneleker og en omvisning på universitetet gikk praten lett i gruppen med de sjenerte førsteårsstudentene. Den samme gruppen ble en god vennegjeng som jeg studerte og fant på mye sprell sammen med, og jeg er så heldig at jeg kan se tilbake på studietiden min med et smil om munnen mens jeg ser tilbake på eventyr med gode venner.

Studietiden er for mange nettopp det, en tid man ser tilbake på med glede. I studietiden skaffer man seg venner, opplevelser og minner for livet. Likevel er én av seks studenter ensomme. Min oppfordring er derfor at dere i oppstartukene inkluderer alle. Ikke gå forbi medstudenten din som alltid drikker kaffe alene, sett deg ned og slå av en prat. Skal dere ut å grille, spille volleyball eller bade er det kjedelig å se bilder av hele faddergruppen på sosiale medier uten at man selv ble invitert. Sørg for å få med alle, det er nemlig vårt kollektive ansvar som medstudenter å sørge for at alle har en fin studietid.

Del dette