Du er her: Student.no > Blogg > Still til valg > Valg? Av hvem da?

17.10.2016

Valg? Av hvem da?

Hei igjen! VK er tilbake, og denne gangen tenkte vi å informere dere litt om hvilke verv som skal fylles i løpet av året. Dette er altså en komplett liste over verv DU kan stille til, så her er det bare å følge med.

Listen over verv som skal fylles frem til landsmøtet i slutten av mars ser sånn ut:

 • Vedtektskomite (VTK) – tre medlemmer
 • Kontrollkomite (KK) – to medlemmer, velges for to år
 • Valgkomite (VK) – leder, fire medlemmer
 • Arbeidsutvalget (AU) – leder, nestleder, velferd- og likestillingsansvarlig, internasjonalt ansvarlig, fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig og fag- og forskningspolitisk ansvarlig.
 • Sentralstyret (SST) – 13 medlemmer
 • Fag- og forskningspolitisk komite (FFPK) – leder, fire medlemmer
 • Velferds- og likestillingspolitisk komite (VLPK) – leder, fire medlemmer
 • Læringsmiljøpolitisk komité (LMPK) – leder, fire medlemmer
 • Internasjonal komite (IK) – leder, fire medlemmer

Av disse er det kun VTK som ikke velges på landsmøtet. VTK velges under Sentralstyremøte 2 den 20.oktober, altså allerede DENNE uken. Vi gleder oss til å møte alle kandidatene til dette spennende vervet.

Vedtektskomiteen har en utrolig viktig rolle i forkant av landsmøtet; det er nemlig denne gjengen som skal gå gjennom og innstille på alle innsendte forslag til endringer av vedtektene våre. Det er en omfattende jobb, det er det ingen som helst tvil om, og arbeidet skal gjennomføres i løpet av kort tid. Men har du en organisatorisk hjerne? Har du tatovert paragraf-tegnet på venstre overarm? Kjenner du at du blir varm og litt rar innvendig av å høre ordet «styringsdokumenter»? Da er definitivt dette vervet for deg. VTK er gjengen som ser på ordet «paragrafrytter» som en hedersbetegnelse (og det er vel det?), og vi håper det er mange ute i organisasjonen som kunne tenke seg denne oppgaven.

Ikke glem at du kanskje kjenner noen som passer inn i beskrivelsen over, og at de kanskje trenger en liten oppmuntring. Valgkomiteen finner ikke de alle kandidater alene, så husk å snakke litt med folk om valg da!

Fristen for å stille til VTK er i morgen, tirsdag 18. oktober klokka 19.00!

Å stille til valg gjør du ved å levere inn et kandidatskjema – det kan du gjøre HER ! Når kandidatskjemaet ditt er mottatt, kommer følgende til å skje utover frem mot valget:

 • Vi i VK kommer til å lese kandidatskjemaet ditt skikkelig godt, og sannsynligvis flere ganger sånn for sikkerhets skyld.
 • Vi kommer også til å ta en samtale (kall det gjerne et intervju) med deg om vervet – dette blir gjennomført via telefon/Skype i tidsrommet mellom fristen for å stille og møtestart.
 • På bakgrunn av kandidatskjemaet og samtalen med samtlige kandidater, presenterer vi vår innstilling på hvem vi mener utgjør den beste vedtektskomiteen organisasjonen kan få.

Samtalen med oss er ikke farlig i det hele tatt – vi er en hyggelig gjeng du kommer til å like veldig godt.  Samtalen kommer til å foregå via Skype/telefon, dette er i hovedsak fordi det er dyrt å fly kandidater inn til Oslo for en enkelt samtale.

Da håper vi du har fått et lite innblikk i prosessen vår rundt et valg, om de forskjellige vervene du kan stille til, at VTK er awesome, og at fristen for å stille dit er tirsdag 18. oktober. Klokka 19.00. Ikke glem den fristen, da. Den er viktig.

Neste gang dere hører fra oss har SST valgt en vedtektskomite, vi kommer til å presentere denne her på bloggen vår. Men allerede før det er det mulig å treffe oss på Høstkonferansen! Da er det bare å huke tak i oss når dere måtte ønske. Det tror vi blir kjempebra – vi gleder oss, i alle fall. Vi hörs!

XoXo – Synne, Anne Marte, André, Vegard og Trond (#VKLife)

Del dette