Du er her: Student.no > Blogg > Landsmøtet > #StillTilValg

23.01.2017 (oppdatert 24.01.2017)

#StillTilValg

Valgkomiteen ønsker alle et godt nyttår!

Vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet vi står overfor denne våren frem mot landsmøtet i Tønsberg. Nå har du muligheten til å ta steget, og stille til valg i NSO. Valgkomiteen har allerede rukket å snakke med utrolig mange flotte folk i organisasjonen denne høsten. I disse samtalene har vi fått mange spennende tanker fra engasjerte studenter som ønsker å bidra mer i NSO, og i tillegg fått høre veldig mange gode ord om andre vi bør ha øyne og øre åpne for. Ingenting er derimot sikkert før vi mottar et utfylt kandidatskjema, så ta steget og levér kandidatur når du har bestemt deg, eller gi andre den lille dytten og støtten de fortjener for å levere kandidatskjema. Ikke undervurder verdien av å gi en oppfordring!

Ny kandidatpresentasjon

I år har vi valgt å gjøre noen endringer på kandidatskjemaet. Kandidater som stiller til valg ønsker å gjøre seg tilgjengelig for organisasjonen. Det er ulike årsaker til at man stiller til valg, men felles for oss alle er at vi er engasjerte og vil gjøre NSO enda bedre i stand til å vinne politiske seire for studentene. Valgkomiteen ønsker derfor at kandidatene skriver en tekst om sin motivasjon for å stille. Vi håper dette kan få frem ulikheter hos kandidatene og gi hver kandidat muligheten til å presentere seg selv slik de ønsker. Vi skal ta vare på ulikhetene våre fordi mangfold gjør organisasjonen sterkere. Vis frem din unikhet.

Still til valg

Ta godt imot kandidatene

Valgkomiteen forventer at alle i organisasjonen bidrar med å ta vare på kandidatene som stiller til valg. Dette innebærer at alle blir behandlet respektfullt og fordomsfritt, og får muligheten til å vise seg frem fra sin beste side. Kandidatene som stiller til valg, stiller seg til disposisjon for organisasjonen og er klare til å ofre tid og krefter for vår felles sak. Dette skal vi være takknemlig for og stolte av. Derfor ber vi alle ta sitt ansvar for å gi kandidatene en positiv opplevelse av å stille til valg i NSO, og bruker tid på å bli kjent med de en skal stemme over på landsmøtet.

Valgkomiteen vil i år forsøke å gjøre alle kandidater i arbeidsutvalget mer synlig enn tidligere. Derfor oppfordrer valgkomiteen alle delegasjoner og andre interesserte om å samle seg foran dataskjermen den 15. mars for en strømmet sofaprat med AU-kandidatene (internasjonalt ansvarlig, fag- og forskningspolitisk ansvarlig, fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig, velferd- og likestillingsansvarlig og nestleder) i samarbeid med nettavisen Khrono. Som vanlig vil lederkandidatene få sin tid til å skinne på den tradisjonelle lederdebatten på regionsmøtet (denne blir også strømmet).

Valgkomiteen er opptatt av at alle kandidater skal behandles likt, fordomsfritt og respektfullt i den formelle intervjuprosessen frem mot innstilling. Kandidatene må allikevel være forberedt på at dette er en utfordrende prosess hvor både oppgaver og intervjuer vil teste deres potensial og begrensninger og gi valgkomiteen og landsmøtet et solid vurderingsgrunnlag når innstilling og valg skal gjennomføres. Valgkomiteen skal gjøre vårt beste i å skape en trygg atmosfære for dette, og håper å gjøre det til en god opplevelse for alle å ha stilt til valg i NSO.

Ikke glem fristen

Her kommer listen over viktige frister du må overholde for å bli vurdert av valgkomiteen når du stiller til valg. Valgkomiteen sin oppgave er å gjøre en vurdering av alle kandidater som stiller til valg for å gi en anbefaling til landsmøtet.

MARS er måneden der alt skjer.

Frist for å stille til arbeidsutvalget og sentralstyret 3. mars
Kandidater får utlevert oppgaver 4. mars
Frist for innlevering av oppgaver 7. mars
Offentliggjøring av kandidater 10. mars
Lederdebatt under regionmøte 11. mars
Intervjuuke AU-kandidater 13.-17. mars
Sofaprat med AU-kandidater 15. mars
Lederdag 17. mars
Offentliggjøring av innstilling 20. mars
Frist for å stille til leder av komiteene og kontrollkomiteen 24. mars

Vi i valgkomiteen gleder oss til å bli kjent med kandidatene og gleder oss til hektisk mars måned.

Still til valg

Godt valg!

Del dette