Du er her: Student.no > Blogg > Landsmøtet > Plattform for organisering og dimensjonering av høyere utdanning – En introduksjon

06.03.2017

Plattform for organisering og dimensjonering av høyere utdanning – En introduksjon

På landsmøtet i slutten av mars, så skal Norsk studentorganisasjons (NSO) plattform for organisering og dimensjonering av høyere utdanning revideres. Dette er kanskje blant de mest tekniske plattformene NSO har, så jeg har gjennom noen filmer forsøkt å gi dere et lite innblikk i de mest sentrale begrepene og diskusjonene, slik at dere kan være forberedt til landsmøtet. Håper de kan være til nytte!

To sentrale begreper i plattformen er arbeidsdeling og faglig profil. I filmen under får dere stifte bekjentskap med hva disse begrepene innebærer:

Et annet område som kanskje ikke så mange kjenner så godt til, men som er et viktig tema i plattformen er akkreditering og faglige fullmakter. Disse begrepene omhandler hva det vil si å være godkjent som en institusjon, samt hvilke muligheter man har til å opprette studier på institusjonene. Her er en kort forklaring om hva dette innebærer:

I siste del av plattformen tar man for seg finansieringssystemet for universiteter og høyskoler, som er hvordan universiteter og høyskoler finansieres. Systemet i seg selv er veldig detaljert, og det er ikke nødvendig å kunne det i detalj for å diskutere det på landsmøtet. Derfor har jeg laget en film som tar for seg finansieringssystemet på et overordnet nivå.

Tilslutt har jeg laget en film som tar for seg de mest sentrale diskusjonene i plattformen. Det vil si hvilke utfordringer prøver plattformen å løse, hvilke målsetninger ønsker vi at NSO skal ha for universitets- og høyskolesektoren – og ikke minst hvordan vi skal løse disse utfordringene og nå målsetningene.

Det er mye som kan sies om denne plattformen, og det kunne nok ha vært laget mange flere videoer. Men jeg har forsøkt å ta for meg de områdene jeg mener er de mest sentrale. Men om det skulle være noen spørsmål – om hvasomhelst – i forbindelse med plattformen, så ikke nøl med å ta kontakt! Jeg svarer mer enn gjerne på spørsmål. Så bare send meg en mail på madeleine@student.no eller ring meg på 98225996.

Lykke til med arbeidet! Ser frem til en god debatt på regionmøtet til helgen, og ikke minst på landsmøtet 🙂

Del dette