Du er her: Student.no > Blogg > Kvalitet i utdanningen > Bedre karriereveiledning nå!

07.03.2017 (oppdatert 31.05.2017)

Bedre karriereveiledning nå!

Kunnskapsminister, Torbjørn Røe Isaksen, under innledningen på NHOs morgenfrokost.
Kunnskapsminister, Torbjørn Røe Isaksen, under innledningen på NHOs morgenfrokost.

I dag var jeg på morgenkaffe hos Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO). Der tok de for seg spørsmålet: Karriereveiledning i Norge – hva nå? Dette er et område NSO har jobbet med lenge, og vi er klare på at karriereveiledningen i Norge må bli bedre.

Direktør Svein Oppegaard ved NHO åpnet morgenkaffen ved å utfordrere politikerne til et mer forpliktende arbeid i forbindelse med karriereveiledning som skal binde sammen arbeidsmarkedet og veiledning. NHO presiserte at jobbskifte nå er mer vanlig, og at det da er behov for riktig veiledning gjennom hele livsløpet.

Under morgenkaffen holdt Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen innledning. Han påpekte at vi ikke er der vi vil være og at systemet ikke er godt nok. Verden er sammen om å løse flere globale utfordringer, og det gjelder også på denne fronten, sa han. Det var flere interessante talere, og til slutt var det en paneldebatt mellom Kunnskapsministeren, Marianne Aasen (AP) og Iselin Nybø (V). Det er flott at NHO initierer til at tema diskuteres, og at politikere viser vilje og engasjement til dette viktige arbeidet, både gjennom møtet i dag, men også gjennom deres politikk.

Vi er enig i utfordringene. Dagens system er for fragmentert og lite tilgjengelig for tiden vi lever i. Vi er i en teknologisk, mangfoldig og globalisert tidsepoke, og vi trenger veiledning som omstiller seg etter denne tiden og behovene til de enkelte individene. Nå krever studentene at det gjøres mer enn at bare problemstillingene belyses. Vi krever at det gjøres tiltak som er konkrete, slik at alle samfunnsborgere får den beste veiledningen der ute.

Del dette