Du er her: Student.no > Blogg > Still til valg > VK out!

20.03.2017

VK out!

  • 62 intervjuer gjennomført.
  • 15.600 innleverte ord.
  • 287 liter kaffe (og 9 kopper te siden Anne Marte ikke drikker kaffe).
  • Medietrening, lobbysimulering og refleksjonssamtaler.

Pluss på arbeidsdager så lange at de hadde gitt arbeidsmiljøtilsynet infarkt, så begynner det å ligne på uke 11 for Valgkomiteen.

Sentralstyret

Forrige helg var vi samlet i Bergen fra fredag til søndag i anledning RM, hvor vi gjennomførte Skype-intervjuer med alle kandidater til Arbeidsutvalget (AU) og Sentralstyret (SSt). Dette er jo det første året hvor VK har intervjuer med SSt-kandidater, og vi kan vel ikke si stort annet enn at det føles som et veldig godt valg for oss. Å ha gjennomført disse intervjuene har gitt oss et vurderingsgrunnlag som gir oss mulighet til å finne den beste sammensetningen med de beste kandidatene. AU-intervjuene var også hjelpsomt for oss, da vi fikk tatt en prat på rundt 15 minutter som gav oss en kickstart på det som har foregått denne uka.

Tusen takk for innsatsen til alle sentralstyrekandidater!

Også må vi jo nevne at vant vi quizzen på RMvest. Så klart. Vi er jo best…

Tverrfaglighet er viktig for valgkomiteen – også kunst og håndverk

Arbeidsutvalget

Siden tirsdag har vi gjennomført intervjuer i Oslo. Her har samtlige AU-kandidater vært gjennom to intervjuer hver. Vi har lest og gått gjennom tekstoppgaver vi har gitt dem på forhånd. I tillegg til dette gjennomførte vi i samarbeid med nettavisen Khrono en sofaprat med samtlige kandidater på onsdag kveld. Denne ble streamet, og vi håper at flest mulig av dere fikk sjansen til å få den med seg. Det var i alle fall smekkfullt i salen (eller «kontoret»).

Hele prosessen har vært veldig koselig og trygg (for oss, forhåpentligvis også for kandidatene), og det har vært kjempekjekt å bli bedre kjent med alle kandidatene.

Så Daniel, William, Anne Helene, Ole Jacob, Ane, Jonas, Sverre, Jone, Ida, Christine og Kine: Tusen takk til dere. Dere er dyktige, reflekterte, og ikke minst beintøffe. Å stille til AU-valg er en blytung prosess, og dere har levert til tusen. Vi har enorm respekt for dere alle.

Lederdag

Fredag ble i sin helhet viet til våre tre lederkandidater; Hans Christian, Mats og Pål Adrian. I tillegg til skriftlige oppgaver og intervjuer, måtte lederkandidatene gjennom medietrening og simulering av lobbymøte.

Tusen takk for innsatsen dere også. Dere er tre fantastiske lederkandidater, og har gitt både oss og organisasjonen et realt luksusproblem. Takk for at vi fikk bli bedre kjent med dere!

Ikke helt ferdige da

Vi er selvfølgelig ikke helt ferdig med jobben vår. På Landsmøtet skal vi intervjue og innstille på medlemmer til Kontrollkomiteen, leder av Valgkomiteen og lederne av de politiske komiteene. Men det er ikke til å legge skjul på at brorparten av jobben vår har vært de siste 7-8 dagene. Det har vært veldig gøy og veldig tungt – i prosessen kommer vi veldig tett på kandidatene, og innerst inne vet vi jo at når innstillingen vår kommer til å skuffe noen av dem. Ett av spørsmålene vi har stilt kandidatene i intervjuene er «hvilket verv har du lært mest av?». Vi er nok mange i VK som trygt kan si at dette vervet har lært oss mer enn mye annet.

Så der er ståa sånn rundtomkring nå. Vi gleder oss veldig til å se dere alle, i alle fall mange av dere, i Tønsberg på vårens vakreste eventyr – #LMNSO! Inntil videre skal vi sove, og vi skal sove godt.

 

Fred & kjærleik,

VK out

Del dette