Du er her: Student.no > Blogg > NSO som organisasjon > Et nytt år er begynt!

03.07.2017

Et nytt år er begynt!

Denne mandagen markerer første arbeidsdag for de nyvalgte i NSO. Vi i arbeidsutvalget (AU) har endelig flyttet inn i kontorene i Holbergs gate og er nå klare for å kjempe studentenes sak. Vi trenger alle mann på dekk, særlig nå som det er stortingsvalg.

Tour de NSO. Vi ankom via sykkel på Hvasser den 18.juni. Målet var å lære opp «oss nye». Turen var både strevsom, lærerik og spennende, men vi kom alle i mål – enten det var i bil, kollektivtransport eller på sykkelsetet. Det var med andre ord høy måloppnåelse. Dette håper vi å fortsette med ut året. 

Det skjer mye som skjer i år, men heldigvis har det avtroppende arbeidsutvalget, bestående av Marianne, Pål Adrian, Øystein, Madeleine, Christine og Amund lagt grunnarbeidet godt for oss. Vi er både spente og litt nervøse idet vi inntar kontorene i Holbergs gate 1 etter det forrige arbeidsutvalget, men også litt utålmodige: for nå begynner arbeidet. For å mimre litt, skrev Sir Isaac Newton i 1676 “Hvis jeg har sett lenger, er det fordi jeg har stått på skuldrene til kjemper”.

Vi gleder oss masse til å bli bedre kjent med både nye og «gamle» tillitsvalgte i organisasjonen. NSO er ingenting uten medlemslag eller tillitsvalgte, og vi håper dere alle er klare for å kvesse blyanten, kvitre #studentkravet på twitter, oppfordre studentene til å bruke stemmeretten og bli med oss på å gjøre studentenes hverdag bedre enn noen gang.

På landsmøtet bestemte vi oss for å kjempe gjennom studentkravet og høyere utdanning som et satsingsområde i en ny regjeringserklæring. Nå begynner arbeidet: vi skal følge opp vedtakene fra landsmøtet og være krystallklare på vegne av norske studenter i et viktig år.

Det er flere saker som står på menyen. Vi nevner i fleng: følge opp kvalitetsmeldingens tiltak, #studentkravet, arbeid for et styrket lovverk rundt læringsmiljø samt å videreføre NSOs engasjement med den Globale studentstemmen.

I år skal vi holde både nyvalgte og sittende stortingsrepresentanter etter ørene. De skal være på studentenes side, og våre krav skal gjalle gjennom vandrehallen på Stortinget hele året. Med oss inn i valgkampen har vi bred støtte fra 230 000 norske studenter. Ungdomspartiene står også bak kravene våre; #ungdomskravet trekker frem fanesaker som opptrapping av studiestøtten til 1,5 G fordelt på 11 måneder, styrking studenters psykiske helse og storsatsing på bygging av studentboliger.  

Vi gleder oss til året – det håper vi dere gjør også!

Mats, Anne Helene, Jone, Jonas, Ida og Kine

Del dette