Du er her: Student.no > Blogg > Kvalitet i utdanningen > Velkommen til høyere utdanning!

20.07.2017 (oppdatert 19.07.2017)

Velkommen til høyere utdanning!

Immatrikuleringssermonien er da du formelt blir ønsket velkommen på universitetet eller høgskolen din.
Immatrikuleringssermonien er da du formelt blir ønsket velkommen på universitetet eller høgskolen din.

I disse dager kommer svaret på din studiesøknad. De norske universitetene og høgskolene står tomme nå, klare til å ta imot nye studenter i august. Vi i Norsk studentorganisasjon håper du får en kjempefin studiestart og studietid. Vårt tips? Still krav og engasjer deg!

Samtidig som mange sitter klar med nye pc-er, kladdebøker og markeringspenner, har mange utdanningssaker vært i søkelyset denne sommeren. Trakassering, dystre spådommer om arbeidsfremtiden til unge, urettferdig sensur og studentboligkøer har preget nyhetsbildet – dette er slik vi ikke skal ha det. Som ny student forventer vi at du blir tatt godt vare på av studiested og dine forelesere. Vi har troen på deg!

Som student skal du nå oppleve en spennende tid i ditt liv. I begynnelsen vil nok alt virke litt overveldende og forvirrende, så ikke vær redd for å stille spørsmål. Du vil stå overfor mange nye utfordringer, men studietiden skal være en fin tid. Det kan vært lurt å sette seg litt inn i rettighetene du har som student og bli kjent med ditt studiested. Du skal kanskje flytte, stifte nye bekjentskaper og ikke minst, oppleve hva som er en god og trygg studietid.

Vi forventer at du skal oppleve hva som er en kvalitetssikret, internasjonalisert, forskningsbasert og relevant utdanning; at du blir inkludert i det de kaller det akademiske fellesskap, og ikke minst at du engasjerer deg i egen studiehverdag. Skulle du føle deg misfornøyd, står det tillitsvalgte rundt enhver krok på norske universiteter og høgskoler. Snakk med dem – eller enda bedre, bli en av dem! Det lønner seg å sjekke ut om kanskje linjeforeninger, studentkjellere, idrettsforeningen eller kanskje ditt lokale studentparlament kan være din «greie».

I høst er det stortingsvalg. Her i NSO skal vi følge debattene og partienes utspill på dine vegne. Vi stiller krav til politikerne om at du skal ha et sted å bo til en rimelig pris, en utdanning som utfordrer deg, et godt læringsmiljø, et tilgjengelig studentombud og et sted å gå når ting ikke går så greit.

Da gjenstår det bare å ønske deg lykke til på din nye studieplass! Og du, hvis det ikke ble drømmestudiet så kommer det nytt opptak om et år. 

Med et ønske om at studietiden og studiestart blir en flott tid: 

– Mats, Ida, Kine, Jone, Anne Helene og Jonas i arbeidsutvalget.

Del dette