Du er her: Student.no > Blogg > NSO Avspark > Studentbevegelsen i trygge hender

08.08.2017 (oppdatert 09.08.2017)

Studentbevegelsen i trygge hender

Glimt fra NSOs Avspark 2017
Glimt fra NSOs Avspark 2017

Fredag ettermiddag var lydene i gangen på Romerike folkehøgskole preget av spent diskusjon, forventing og trillekofferter da vi ønsket 90 påmeldte deltakere velkommen i registreringen. Denne helgen var nemlig studentledere og nestledere fra NSOs medlemslag, politiske og organisatoriske komiteer, sentralstyret og det nyoppstartede fagrådet samlet for sommerens vakreste eventyr, og det sittende arbeidsutvalgets første ordentlige samling, nemlig Avspark 2017!

Med oss hadde vi invitert Wenche Fredriksen fra konsulentfirmaet Accenture og Tony Burner, professor ved Høgskolen i Sørøst-Norge, begge for å snakke om mangfold. Vi takker innlederne for gode innlegg som satte hjerner i kok. Vi håper at alle tillitsvalgte fikk like mye utbytte i form av innspill og refleksjoner til arbeidet videre som det vi gjorde, og at viktigheten av mangfold og inkludering i akademia og i studentorganisasjoner blir et fokusområde på alle våre samlinger.

Etter inspirerende innledninger, og med fokus på å bli kjent med hverandre og skape nettverk på tvers av medlemsinstitusjoner og interne organisatoriske styrer, råd og komiteer, tok deltakerne seg inn i sommernatten med latter, spill og allsang. At værgudene åpenbart ikke hadde mottatt bestillingen vår på tørre, lakserosa makrellskyer på kveldshimmelen la ingen demper på stemningen.

Lørdag morgen var det klart for å sette det faglige opplegget i gang for fullt. Med valgfokus, presentasjoner om NSO, det politiske systemet, caseoppgaver, mediekursing og innføring i universitets- og høyskolesektoren, var det dags for gode debatter, innspill og planlegging av arbeidet videre det kommende året.

Med hodet fullt av ideer og magen full av viltgryte og tyttebærsyltetøy tok en kreativ gjeng fatt på helgens studentpolitiske rebusløp. Etter å ha skutt strikk på UH-sektoren, manet frem indre motivasjon og evner til å tegne læringsmiljø og gjettet seg frem til et mangfold av sanger og artister, endte lørdagen opp med fremføring av egenproduserte skjønnlitterære verk.

Etter et noe vemodig farvel søndag, levner det ingen tvil om at studentene er i trygge hender det kommende året – studentbevegelsen bugner av engasjerte og dyktige tillitsvalgte som er klar for å stå på barrikadene og fronte viktige studentsaker inn mot valget og etter nedsettelsen av ny regjering og et nytt storting.

Arbeidsutvalget takker for en fin og inspirerende helg med en bukett herlige mennesker, og gleder oss stort til veien videre!

Del dette