Du er her: Student.no > Blogg > Stortingsvalget 2017 > Valgkampen er åpnet!

18.08.2017

Valgkampen er åpnet!

Les mer om #beSTEM17 her på www.brukdinstemme.no.<br />
Les mer om #beSTEM17 her på www.brukdinstemme.no.

I Norge er vi heldige som ikke bestemmer maktovertagelse med hvem som har de største dragene, men heller med hvem som har bredest støtte i befolkningen.

Det er Stortinget som avgjør hvor mye du får i studielån, hvor mange studentboliger som bygges, og ikke minst hvem som skal være Norges statsminister. I år har du mulighet til å være med på å påvirke hvor makten skal sitte i Norge de neste fire årene.

Alle de ulike partiene vil frem til valget 11. september prøve å overtale deg til å stemme på akkurat dem under valget.

Vi ønsker bare å overtale deg til å bruke stemmeretten din, og om vi er heldig overtaler du en venn til å stemme i samme slengen.

Det er et trist faktum at unge og studenter ofte velger å ikke bruke stemmeretten sin, for sammen kan vi gjøre en forskjell for fremtiden. Og sammen kan vi vise at studentene også bryr seg om hvordan landet styres!

Les mer om valget på på valgsidene våre.  

Valgets første partilederdebatt ble gjennomført i all sin prakt i Arendal denne mandagen. Og det er bare en av de mange ulike mulighetene du har til å finne ut hvem du vil stemme på i valget. Du kan lese partiprogrammene, ta de ulike partibarometerne på nettet eller snakke med folk på “partistandsene” der du bor.

Se debatten her.

Ikke la sjansen gå fra deg – stem for å bestemme!

Vi har et sterkt ønske om at absolutt alle studenter bruker stemmeretten sin i årets valg, det er blant annet ved å bruke stemmeretten vår at vi har makten til å påvirke det samfunnet vi lever i. Husk at det også er mulig å forhåndsstemme dersom du ikke befinner deg i din hjemkommune på selve valgdagen – helt til 8. september. Mer informasjon om hvor og hvordan du kan forhåndsstemme finner du her.

Sammen kan vi få flere til å stemme, og sammen kan vi være med på å bestemme. Vær med og #beSTEM17!

Bli med i kampanjen! Fortell hvorfor det er viktig at studentene må stemme.

Del dette