Du er her: Student.no > Blogg > Stortingsvalget 2017 > NSO på Arendalsuka

22.08.2017 (oppdatert 23.08.2017)

NSO på Arendalsuka

Mats med rektorene: Svein Stølen (UiO), Mari Sundli Tveit (NMBU) og Gunnar Bovim (NTNU).
Mats med rektorene: Svein Stølen (UiO), Mari Sundli Tveit (NMBU) og Gunnar Bovim (NTNU).

Det var mange inntrykk og mye spennende å få med seg da arbeidsutvalget besøkte Norges politiske festival; Arendalsuka.

Vi vendte nesen mot sørlandet søndag den 13. august. NSO var tilstede i Sørlandsbyen Arendal for å bygge nettverk, få med seg spennende foredrag og ikke minst, delta i debattene. Det ble en lang og givende uke som var både nyttig og motiverende for oss.

Deler av uka deltok også resten av arbeidsutvalget: Jone, Kine og Ida. Mange fikk med seg noe av det overordnede temaet for årets uke; omstilling og fremtiden for det norske samfunnet. De fleste var helt enige med oss: når jobber som krever lite kompetanse forsvinner, er høyere utdanning enda viktigere.

Hvordan skal vi gi studentene de verktøyene vi trenger, finnes det en jobb der ute for oss og ikke minst, hvordan skal norsk utdanning strekke seg enda lengre?

Ingen har fasiten på disse store spørsmålene. Ikke en gang Arendalsukas samling av næringslivstopper, politikere eller akademikere. Men én ting er klart: vi vil alle jobbe for å finne noen mulige løsninger.

STUDENTNACH

Studentnach ble avholdt for femte gang. Arrangementet er med andre ord blitt en god tradisjon. Panelet bestod av Sveinung Rotevatn (V), Heidi Nordby Lunde (H) og Marianne Aasen (Ap)  – som alle hadde fullpakket program denne dagen, men stilte opp i godt humør. Det var rett og slett mye øl og enda mer debatt! Khrono skrev og tok bilder av begivenheten.


UTDANNING 4.0

Mats deltok på debatt om fremtidens kunnskapstriangel. Altså, hvordan kan vi tilrettelegge for samhandling mellom innovasjon, forskning og høyere utdanning? Både næringsliv, akademia og politikere var invitert til å finne løsningen. Det ble også tid til en utdannings-debatt mellom Trond Giske (Ap) og Torbjørn Røe Isaksen (H) hvor de fikk luftet sine visjoner for de neste fire årene.

Her kan du se debatten og hva Mats sa om et godt eksempel på innovasjon og utdanning (fra 33:00):

PRAKSIS I UTDANNING

Kai Steffen fra sentralstyret deltok også i en debatt om praksis og utdanning sammen med FO, Unge Høyre og AUF på fredagen. Panelet ble enige om én ting: studenter i praksis er en god satsing. Arbeids- og næringsliv må samarbeide for å bidra til mer relevant kompetanse når uteksaminerte kandidater kommer ut i arbeidslivet.

Arendalsuka var en spennende opplevelse. Nå gleder vi oss til å se de gode tankene og innspillene bli gjort om til handling! 

Del dette