Du er her: Student.no > Blogg > NSO som organisasjon > Sentralstyret > Sentralstyret diskuterte studenter på eldrehjem

12.09.2017 (oppdatert 16.04.2018)

Sentralstyret diskuterte studenter på eldrehjem

Sentralstyret 2017/2018.
Sentralstyret 2017/2018.

Denne helgen møttes NSOs nye sentralstyre til periodens første sentralstyremøte, nemlig SST1. På dagsorden lå saker som stortingsvalget, en resolusjon om akademisk frihet, generaldebatt om BSU og studenter på eldrehjem. Det ble, med andre ord, to dager med gode diskusjoner!

«Da tror jeg vi kjører rett på. Kan sentralstyret godkjenne innkallingen?» spurte Mats de 13 ferske sentralstyremedlemmene på fredagen. Med konstituering over og et erfarent ordstyrerbord klart, gyv vi løs på sakene.

På generaldebatten diskuterte sentralstyret deres tanker rundt politikk om BSU – der flere ungdomspartier har uttrykt skepsis til ordningen. Hva er sammenhengen mellom mål og middel? Sentralstyret falt ikke på noen konklusjon på saken, men var usikre hvorvidt studentene skulle ha mer politikk på området utover boligpolitisk dokument, som skal revideres i år.

Den andre saken som var oppe til diskusjon var forslaget om studenter og eldreboliger. Denne saken er vi ikke ferdige med.

 • Vil du komme med innspill til saker som sentralstyret burde diskutere? Mener du NSO har for lite politikk på et område? Send oss innspill! 

Vi snakket også om stortingsvalget og valgprioriteringene våre.

Sentralstyret ser med bekymring på tendensene i samfunn som tidligere har vernet om den akademiske friheten, men som nå går til angrep på dette. Vi vedtok en resolusjon (Les: Modern attacks on academic freedom) myntet til den ungarske regjeringen hvor vi tar avstand fra måten de innskrenker ytrings-, organisasjons- og akademisk frihet i landet. Det sentral-europeiske universitetet står i fare for å legges ned. Tidligere rektor ved UiO, Ole Petter Ottersen, har vært en forkjemper i denne saken. 

Styret deltok aktivt og hadde forberede seg godt, så alt lover godt for perioden!

Følgende møter fast i Norsk studentorganisasjons sentralstyre:

 • Marte Øien
 • Kai Steffen Østensen
 • Håkon Randgaard Mikalsen
 • Fatema al-Musawi
 • Sunniva Braaten
 • Stein Olav Romslo
 • Kristian Hovd Sjøli
 • Heidi Bang
 • Emil Henningsmoen
 • Even Oppsal
 • Aleksander Gjøsaæter
 • Petter Sætre
 • og Aurora Skagen

Neste sentralstyremøte blir 3. – 4. november. 

Del dette