Du er her: Student.no > Blogg > Statsbudsjett 2018 > Vi søker studenthelt

24.10.2017 (oppdatert 30.10.2017)

Vi søker studenthelt

I dag møter studentene finanskomiteen. Vi har fått muligheten til å fremme våre saker før de gjør et endelig vedtak på hvor i budsjettet pengene havner.

Anne Helene Bakke skal i høring til finanskomiteen, og her stiller hun med en klar og tydelig stemme om hva studentene krever fra statsbudsjettet! Flere studentboliger som tildeles over statsbudsjettet for 2018, og økt studiestøtte, slik at vi også får økt handlekraft i alle månedene vi studerer.

Se NSOs høring her

Det er finanskomiteen som til slutt bestemmer hvor mye penger hvert departement får, så det er ofte her eventuelle større endringer forekommer. Om vi ønsker å få flere studentboliger, må vi først få mer penger til Kunnskapsdepartementet sitt budsjett.

Hvis du tror høring i finanskomiteen kun er tørt og kjedelig må du tenke deg om igjen. Her handler det om å få oppmerksomheten, slik at våre saker kan få gjennomslag. Vi prøver å få politikerne i finanskomiteen til å forstå realiteten om hvordan livet som student er med dårlig økonomi og et presset boligmarked.

Vi skriver også et høringsnotat, som fremstiller våre viktigste saker og hovedargumentene rundt den. Hva vil det koste å bygge 3000 studentboliger? Hva vil det koste å øke studiestøtten til 1,5 av folketrygdens grunnbeløp (G)? Er det andre aspekter politikerne lurer på? Da gir vi dem svaret i løpet av dagen. Her er det viktig å gi politikerne det best mulige grunnlaget til å ta beslutningene.

Ønsker du å se Anne Helene Bakke når hun snakker til finanskomiteen? Trykk Her, og se vår ærede nestleder spre det gode studentbudskap! Hun går på i tidsrommet 18:00-19:00.

Del dette