Du er her: Student.no > Blogg > NSO som organisasjon > Med Kronprinsen på konferanse

02.11.2017 (oppdatert 01.11.2017)

Med Kronprinsen på konferanse

Mats og Kronprinsen på SIKT 2017.
Mats og Kronprinsen på SIKT 2017.

Forrige uke samlet Hans Kongelige Høyhet, Kronprins Haakon, rundt 200 unge ledere og talenter til konferansen SIKT 2017 ved Universitetet i Agder.

Konferansen har som mål å være et møtested hvor unge ledere og talenter kan møtes og utnytte energien og optimismen blant oss, og være en relevant og morsom arena for nytenking og fordomsfri diskusjon på tvers av sektorene. På deltagerlisten var det blant annet aktører fra offentlig og privat sektor, organisasjonsliv, idretten og akademia. Sammen diskuterte vi hvordan vi kan ta erfaringer med oss fra konferansen til våre prosjekter, og bidra til bedre samspill om å løse utfordringer.

SIKT 2017Programmet bestod av forskjellige innledere, workshops og arbeid i grupper. Den innlederen som kanskje gjorde mest inntrykk, og som virkelig fikk engasjementet til å koke, var Daniel Shiparo. Shapiro er grunnlegger og direktør ved Forhandslingsprogrammet ved Harvard University. Temaet for bolken var: Hvorfor blir vi låst i emosjonelle konflikter? Og hvordan forhandler vi oss ut av det? Som studentpolitikere kan vi tenke over at vi noen ganger havner i låste diskusjoner på tvers av egne synspunkter og studentpolitisk tilhørighet. Hvordan løfter vi diskusjonen for å se helheten av studentbevegelsen?

Noe jeg tar med meg fra konferansen er hvordan vi som studentorganisasjon kan bidra til å skape et bedre samspill i norsk høyere utdanning. Hvordan kan vi få til et bedre samspill mellom studentene og underviserne i studietiden? Hvordan skal universitetene og høyskolene jobbe sammen for at vi skal få en god kultur for kvalitet i både forskning og utdanningen i Norge?

Jeg ønsker å takke H.K.H Kronprinsen for invitasjonen.

Del dette