Du er her: Student.no > Blogg > Statsbudsjett 2018 > Jonas kommenterer – MDGs alternative statsbudsjett

05.12.2017

Jonas kommenterer – MDGs alternative statsbudsjett

Sist, men ikke minst har vi Miljøpartiet de Grønne sitt alternative statsbudsjett. Jeg sitter med en utrolig rar følelse i kroppen etter å ha lest deres alternative statsbudsjett, for selv om de gir mye bra, velger de å minke studiestøtten.

Jeg forstår ikke hvorfor MDG velger å kutte i studiestøtten. Studenter i Norge tar opp forbrukslån, de får økonomisk støtte fra familien, de velger å bruke så mye tid på deltidsjobben at det går ut over studiene deres. Det virker kunnskapsløst fra MDG sin side å kutte i studiestøtten, og jeg forstår ikke hva de ønsker å få ut av et slikt kutt? Ønsker de at studenter skal havne i store økonomiske problemer, om de ikke er så privilegerte å ha velstående foreldre?

Heldigvis har MDG også kommet med flere positive initiativ, blant annet ønsker de å bygge 3000 nye studentboliger i 2018. Dette sikrer tak over hodet for studenter, og det sikrer at studenter får muligheten til å bli kjent med sine medstudenter i fadderuken istedenfor å gå på visninger.

MDG har som eneste parti tatt vedlikeholdsetterslepet for universitetets- og høyskolebygg på alvor, og innvilger 100 millioner som en rolig start på et vedlikeholdsarbeid som vil koste flere 10 talls milliarder. Det er kanskje ikke så mye som trengs, men det er 100 millioner mer enn noen andre har gitt. Og da fortjener MDG all heder og ære!

Norske studenter sliter med sin psykiske helse, og her viser MDG veien når de ønsker å gi statlig støtte til psykologtjeneste for studenter. 1 av 5 studenter har alvorlige psykiske symptomplager, og da må politikerne ta problemet på alvor, noe MDG virkelig gjør her!

Students at Risk forsetter i tre nye år i MDG sitt alternative statsbudsjett, selv om vi gjerne skulle sett at den ble satt som en permanent ordning må vi takke de som velger å videreføre den. Det å ta imot studenter som blir forfulgt i sitt eget hjemland, slik at de kan fullføre utdanningen sin her er flotte tiltak for å bedre den akademiske friheten på et globalt nivå.

Selv om det kommer mange gode tiltak i MDG sitt alternative statsbudsjett sitter jeg fortsatt med det faktum at de velger å senke studiestøtten til 1,2 G for å spare inn penger. Det hjelper fint lite med de andre tiltakene om du ønsker en studiesituasjon hvor det er de privilegerte som råd til å studere. Øk studiestøtten, ikke senk den!

Del dette