Du er her: Student.no > Blogg > Landsmøtet > Du vil aldri gjette hva landsmøtet vedtok!

26.04.2018 (oppdatert 27.04.2018)

Du vil aldri gjette hva landsmøtet vedtok!

Studentbevegelsen kastet loss fra Tønsberg brygge helgen 20. – 22. april 2018. Les mer om hvor tokten går videre nå.

Mats avsluttet sin åpningstale slik: «Den politikken dere vedtar disse dagene vil bane veien for morgendagens gjennomslag. For studenter i dag og i morgen. Den kampen står vi i sammen,» og med det gikk LMNSO 8 av stabelen.

Første sak på agendaen var bolken, med navnet etter landsmøtets motto, nemlig: bruk utestemmen. Og delegatene brukte denne muligheten til å fortelle rørende, engasjerende, triste og gode historier om deres hjertesak. Nin fra UiA kjempet homokampen, mens Jens fra UiO tordnet mot Regjeringens forslag om å forby minoritetskvinner adgang til utdanning.

Til tross for at Universitas ikke satte pris på det, var arbeidsutvalget storfornøyd med hvordan denne nye bolken ble utnyttet. Og vi vil berømme dere for alt arbeidet dere, studenttillitsvalgte, gjør for å bedre studiehverdagen rundt omkring i landet. Vi heier på deres sak!

Kjønnspoeng og synlighet på agendaen

Av saker som ble behandlet og vedtatt var NSOs likestillings-, inkluderings- og mangfoldspolitiske plattform – som til og med gikk fra forkortelsen MIL til LIM, og kan få en erfaren pamp til å stusse. I plattformen ble kjønnspoeng og kvotering en stor debatt. Konklusjonen endte likevel med at delegatene mener tiltakene er gode for å sikre en mangfoldig studentmasse i høyere utdanning.

Landsmøtet tok også for seg alderspoeng, en resolusjon fremmet av delegatene fra NHH, men ville heller at vi skulle se på alle tilleggspoeng. Resolusjonene «fjern hindringer for internasjonale studenter» og «høgare utdanning er staten sitt ansvar» ble begge vedtatt. Ellers ble kostnader tilknyttet landsmøtet diskutert i stor grad på saken om budsjett, mens delegater fra Westerdals fremmet forslag om studentstreik i handlingsplanen.

På generaldebatten diskuterte landsmøtet NSOs mandat, synlighet (eller mangelen på det), studenter med barn og andre spennende saker.

Veien videre

Ikke minst, ble et nytt arbeidsutvalg valgt. Vi har stor tro på Håkon, Marte, Fam, Eigil, Sofie og Jone som vil ta over stafettpinnen fra og med 1. juli i år. Med dem har de et knippe komiteer og et sentralstyre som bidra til å innfri den utfyllende lista i handlingsplanen. Alt er duket til nok et spennende år i studentbevegelsen.

#PostLMNSO-depresjonen har sneket seg til kontorene våre i Holbergs gate, men ikke stress; avtroppende arbeidsutvalget sitter fortsatt i to måneder til, og vi har fortsatt en jobb å gjøre.

I mai kommer revidert statsbudsjett, og med det har vi en del forventninger til studentboligsaken. Tilstandsrapporten for studentdemokratiene vil også bli presentert for Universitets- og høgskolerådet (UHR) når de samler sektoren i Finnmark neste måned. Ellers er hjulene i gang i forbindelse med revidering av UH-loven og tilknytningsformer, hvor NSO nå har et klart standpunkt.

Vi ser frem til resten av vår periode med dere!

Noen bilder fra helgen: 

På vegne av AU 17/18: Jonas, Jone, Ida, Mats, Anne Helene og Kine.

 

 

 

 

 

 

Stortingsrestauranten spilte inn deres nyeste episode på festmiddagen, og både på- og avtroppende leder deltok!

 

Delegasjonen fra ViD i fotoboksen

Delegater, sentralstyret og AU tar en kaffepause mens de kan. Foto: Stian Skarheim Magelssen.

Del dette