12. oktober 2021

Studentene ber Jonas rydde opp

Studentene ber Jonas rydde opp

Norsk studentorganisasjon (NSO) er skuffet over at Solbergs regjering ikke forsetter sin satsing på studiestøtten i årets statsbudsjett. I forslaget økes ikke studentenes kjøpekraft. Nå forventer vi at det nye flertallet på Stortinget forplikter seg til å øke studiestøtten.

-Solberg-regjeringen har sagt at de skal satse på kunnskap, men de har glemt de viktigste i høyere utdanning, nemlig oss studenter, sier Todnem Lund og forsetter -Nå må den nye regjeringen satse på studenter og forplikte seg til en opptrapping av studiestøtten til minst 1,5G.

I dag jobber 7 av 10 norske studenter ved siden av studiene sine. Samtidig mottok fire av ti studenter økonomisk støtte fra foresatte. En SSB-rapport fra 2020 peker på at studentenes prestasjoner i studiet øker dersom studiestøtten øker.

-Økt studiestøtte og en bedret studentøkonomi gir studentene muligheten til å prioritere studiene. sier Tuva Todnem Lund.

NSO har store forhåpninger om at Jonas Gahr Støres nye regjering og det nye stortinget vil ta ansvar og øke studentenes kjøpekraft.

-NSO forventer at Jonas og Trygve, i samarbeid med SV, hever studiestøtten til minst 1,5 ganger grunnbeløpet i folketrygden, i løpet av stortingsperioden. Vi må se en reell økning allerede i år for å vise at studentene tas på alvor, avslutter Tuva Todnem Lund.

Mer info
Statsbudsjettforslag (12. oktober 2021)
https://www.regjeringen.no/no/statsbudsjett/2022/id2871447/

SSB analyse 2020/04
https://www.ssb.no/inntekt-og-forbruk/artikler-og-publikasjoner/studentene-tjener-mindre-studerer-de-mer

NSOs statsbudsjettprioriteringer for 2022:

  • Studiestøtten økes og knyttes til 1,5 ganger grunnbeløpet i folketrygden.
  • Det skal gis tilskudd til bygging og oppgradering for å nå et mål om 20 prosent dekningsgrad.
  • Studenter skal inkluderes i dagpengeordningen.
  • Minst 40 prosent av studielånet skal konverteres til stipend ved oppnådde studiepoeng.

Kontakt oss


E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon: 22 04 49 70
hverdager 09.00–16.00

Org.nr. 995 523 868

Adresse


Post- og besøksadresse:
Norsk studentorganisasjon – NSO
Holbergs gate 1
0166 Oslo

Design og utvikling av Bonefish.no