Studenter med barn

NSO mener at studenter med barn skal ha samme mulighet til å ta høyere utdanning som alle andre. NSO jobber blant annet for å øke studiestøtten for studenter med barn, å bedre permisjonsrettigheter, og for å beholde og styrke studentbarnehagene

Det må legges bedre til rette for studenter med barn.

NSO mener at studenter med barn skal ha samme mulighet til å ta høyere utdanning som alle andre. NSO jobber blant annet for å øke studiestøtten for studenter med barn, for å beholde og styrke studentbarnehagene og sikre studenter med barn tilrettelagt undervisning. 

Studiestøtte

Studenter med barn vil få flere og større utgifter. Samtidig vil ansvaret for et barn redusere mulighetene til å kunne ta seg en deltidsjobb. Derfor er det viktig at staten legger til rette for at studenter som får barn, har en økonomisk sikkerhet som gjør at de kan ta seg av barnet uten å måtte droppe ut av studiene. NSO mener derfor at studenter med barn må få en studiestøtte tilsvarende 2.5 G over 12 måneder.  

Studentbarnehage

Studentbarnehagene driftes av studentsamskipnadene og er svært viktig for mange studenter. De skiller seg fra andre barnehager ved at de er tilpasset studentenes behov, med bla. utvidet åpningstid. 

NSO mener at studentbarnehager skal kunne ha et fleksibelt opptak som ikke begrenser seg til spesielle tider på året.

NSO mener at studentbarnehagene skal motta øremerkede tilskudd fra Kunnskapsdepartementet i samme størrelse som offentlige barnehager.

Tilrettelagt undervisning. 

NSO mener utdanningsinstitusjonene skal tilby fleksible studieløp og tilpasse studiehverdagen for studenter med barn. Dette innebærer blant annet tilrettelegging av eksamen under og etter graviditet, i praksis og ved sykt barn.

Kontakt oss


E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon: 22 04 49 70
hverdager 09.00–16.00

Org.nr. 995 523 868

Adresse


Post- og besøksadresse:
Norsk studentorganisasjon – NSO
Holbergs gate 1
0166 Oslo

Design og utvikling av Bonefish.no