Studentsolidaritet

Høyere utdanning er viktig for samfunnsutvikling, demokrati og frigjøring fra undertrykkelse. For NSO er det et viktig prinsipp at kunnskap og utdanning skal være tilgjengelig for alle.

I mange land i verden risikerer studenter forfølgelse og vold hvis man jobber for rettigheter som vi i Norge tar for gitt. Akademikere og studenter skal sikres akademisk frihet og mulighet til å delta i samfunnsdebatter. Politisk undertrykking og angrep på akademisk frihet skader kvaliteten og tilliten til utdanning og forskning.

Norske studenter jobber aktivt for å bedre rettighetene til de studentene som ikke har det like bra som oss. NSO samarbeider blant annet med SAIH (Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond) og Studentenes Fredspris for å sette søkelys på land og områder hvor studentenes rettigheter er truet, og for å støtte de som jobber for det samme som oss, men under dårligere vilkår.

Kontakt oss


E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon: 22 04 49 70
hverdager 09.00–16.00

Org.nr. 995 523 868

Adresse


Post- og besøksadresse:
Norsk studentorganisasjon – NSO
Holbergs gate 1
0166 Oslo

Design og utvikling av Bonefish.no