09 November 2021

En skuffende dag for studentene

En skuffende dag for studentene

I dag fremla Jonas Gahr Støre sin tilleggsproposisjon til forslaget for statsbudsjett for 2022. NSO konstaterer at det er ikke er kommet noen omprioriteringer for studentene. Studentene står nok en gang igjen som tapere.

Pressemelding fra NSO 8/11-21

– Jeg er virkelig skuffet! Dette budsjettet mangler helt satsning på studenter. Studentene hadde forventet at den nye regjeringen ville satse på studentene, men nå kommer fasiten, vi er glemt. Regjeringen ville satse på vanlige folk, er ikke det norske studenter? spør leder av Norsk studentorganisasjon, Tuva Todnem Lund.

Arbeiderpartiet og Senterpartiet har lovet økt kjøpekraft til studentene, og gjennom sine åtte år i opposisjon har de gjentatte ganger fremmet forslag for å bedre studiehverdagen og sikre like muligheter til høyer utdanning.

– Studentene hadde forventet at den nye regjeringen leverte på valgløftene de gav oss studenter. Nå står studentene igjen som tapere. Nå forventer vi at SV og resten av opposisjonen gjør det motsatte av regjeringen, og prioriterer studentene, sier Todnem Lund.

Den nye regjeringen nedprioriterer studentene. Istedenfor å satse på å øke studentenes kjøpekraft, bygge nye studentboliger, og oppgradere de gamle studentboligene slik at studenten kan bo i dem, kutter regjeringen ytterligere i studentenes velferdstilbud.

– Vi ser nå at Arbeiderpartiet og Senterpartiets valgløfter og arbeid for å bedre studiehverdagen stopper når valget er over, eller i beste fall utsatt til senere. Nå håper vi opposisjonen leverer på valgløftene til studentene ! avslutter Tuva Todnem Lund, leder av Norsk studentorganisasjon.

Kontaktperson


Kontakt oss


E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 22 04 49 70
hverdager 09.00–16.00

Org.nr. 995 523 868

Adresse


Post- og besøksadresse:
Norsk studentorganisasjon – NSO
Holbergs gate 1
0166 Oslo

Design og utvikling av Bonefish.no