14. desember 2022

En sørgelig dag for lik rett til utdanning

En sørgelig dag for lik rett til utdanning

I dag stemmer stortinget igjennom alt innen utdanning i statsbudsjettet deriblant innføringen av skolepenger for internasjonale studenter. De vinker med det farvel til prinsippet om at all høyere utdanning skal være gratis i Norge.

Pressemelding fra Norsk studentorganisasjon (NSO) 14/12-22

- Det er ubegripelig og skuffende at et stortingsflertall med Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV i spissen, stemmer for å felle gratisprinsippet. Dette er et historisk nederlag i norsk utdanningspolitikk, sier leder av Norsk studentorganisasjon, Maika Marie Godal Dam.

Studieavgift for studenter fra land utenfor EØS-området og Sveits ble først foreslått i regjeringens forslag til statsbudsjett. Forslaget ble ikke fjernet i budsjettavtalen mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV, til tross for at alle partiene tidligere har vært tydelige motstandere av innføringen.

-At en sosialdemokratisk ledet regjering i et forlik med en sosialistisk samarbeidspartner innfører noe som bidrar til økt ulikhet, som er usolidarisk, og som bryter med partienes egen politikk og Hurdalsplattform, er for oss helt uforståelig. Her er det noen som ikke har gjort jobben sin, sier Godal Dam

Studieavgift for internasjonale studenter utenfor EØS og Sveits trer nå i kraft allerede fra høsten 2023.

-Innføringen av skolepenger et stort nederlag for Norge som kunnskapsnasjon, og konsekvensene av endringen er alt for dårlig utredet fra departementet side. Dette kommer til å ha store negative ringvirkninger for utdanningskvaliteten og norske studenter, avslutter Godal Dam.

Kontaktperson


Maika Marie Godal Dam
Leder

E-post: leder@student.no
Tlf: 95792556

Mer informasjon


Kontakt oss


E-post: nso@student.no

Telefon: 22 04 49 70
hverdager 09.00–16.00

Org.nr. 995 523 868

Adresse


Post- og besøksadresse:
Norsk studentorganisasjon – NSO
Holbergs gate 1
0166 Oslo

Design og utvikling av Bonefish.no