29. november 2022

En studentseier med bitter ettersmak

En studentseier med bitter ettersmak

Studiestøtten øker, og skolepenger blir innført. Norsk studentorganisasjon er glad for at studiestøtten prioriteres i budsjettforliket mellom Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti om statsbudsjett for 2023, men er skuffet over at innføring av skolepenger for internasjonale studenter ikke blir reversert.

Pressemelding fra Norsk studentorganisasjon (NSO) 29/11-22    

-Dette er en seier for Norske studenter! Studiestøtten ser nå et løft som er sårt etterlengtet. Vi er klare for å ta kampen for at dette ikke stopper her og at studiestøtta allerede ved neste års budsjettprosess når opp til 1.5G, sier Godal Dam.

I forhandlingene har det kommet økt studiestøtte, som gir studenter 9022 kr mer i året, til en kostnad av 300 millioner kroner. Men det er ikke reversert den foreslåtte innføringen av studieavgift for internasjonale studenter fra utenfor EU.

-Dette er virkelig en seier med bismak, da man i forhandlingene har valgt å opprettholde forslaget om skolepenger for internasjonale studenter. Her bryter man med et viktig prinsipp om at høyere utdanning i Norge skal være gratis for alle. Det er takket være regjeringen og deres brudd på egen plattform at dette blir gjennomført, og at det kommer til å være lommeboken som avgjør hvem som får studere. Dette er ikke annet enn veldig skuffende, sier Godal Dam.

Kontakt oss


E-post: nso@student.no

Telefon: 22 04 49 70
hverdager 09.00–16.00

Org.nr. 995 523 868

Adresse


Post- og besøksadresse:
Norsk studentorganisasjon – NSO
Holbergs gate 1
0166 Oslo

Design og utvikling av Bonefish.no