29. november 2021

Løftebrudd til norske studenter

Løftebrudd til norske studenter

SV og regjeringspartiene landet i dag sitt statsbudsjett for 2022. Kort oppsummert har partiene nedprioritert over 250.000 studenter.

Pressemelding fra Norsk Studentorganisasjon (NSO) 29/11-21

– AP, SP og SV leverer ikke på løftene sine til studentene. De velger å ikke gjøre noe for å bedre studentenes økonomiske situasjon. Dette er langt unna det vi forventet av dem! sier leder av Norsk studentorganisasjon, Tuva Todnem Lund.

AP og SV gikk til valg på å øke studiestøtten, mens SP skulle øke studentenes kjøpekraft. SV var mest offensive, og lovte en økning på over 75 000kr i året. I SV sitt alternative statsbudsjett foreslo de en økning av studiestøtten på rundt 12 000kr i året som en start. Resultatet ble 0 kr.

Studentene har hatt skyhøye forventninger til partiene. Det var skuffende da AP og SP valgte bort studentene i sitt budsjett, men vi har siden det hatt troen på SV som et tydelig opposisjonsparti. Resultatet var langt unna det vi forventet, sier Tuva Todnem Lund.

I dag går norske studenter over 5400 kroner i underskudd, hver eneste måned, dersom de lever av studiestøtten alene. Dette gjør at 8/10 studenter jobber deltid, og at mange jobber så mye ved siden av studiene at det går utover tiden de har på å studere. Mange studenter i Norge er i dag avhengig av forbrukslån, eller økonomisk støtte hjemmefra. Derfor har studentbevegelsen hatt økning i studiestøtten som fanesak i årevis.

– Partiene skryter av at dette budsjettet tar Norge i en ny retning. Likevel setter til side 250 000 studenter. Det er utrolig provoserende at de velger å holde oss for narr, og ikke leverer på valgløftene sine, sier Tuva Todnem Lund.

Kontakt oss


E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon: 22 04 49 70
hverdager 09.00–16.00

Org.nr. 995 523 868

Adresse


Post- og besøksadresse:
Norsk studentorganisasjon – NSO
Holbergs gate 1
0166 Oslo

Design og utvikling av Bonefish.no