31. januar 2022

NSO støtter kravet om gratis bind og tamponger på norske skoler!

NSO støtter kravet om gratis bind og tamponger på norske skoler!

Mandag 31. januar lanserte KIWI aksjonen Skolekravet, som vil få norske myndigheter til å innføre gratis bind og tamponger på offentlige skoler og læresteder.

Pressemelding fra Norsk Studentorganisasjon (NSO) 31/1-21

Initiativet om at det skal være gratis bind og tamponger for elever og studenter på deres læresteder er utrolig bra! Nå må bare regjeringen og Stortinget gjennomføre, sier leder av Norsk studentorganisasjon, Tuva Todnem Lund.

Norsk studentorganisasjon (NSO) stiller seg bak aksjonen, og vil berømme KIWI for å sette fokus på gratis tilgang til bind og tamponger i 2022. Andre land som Frankrike og Skottland har allerede innført lignende ordninger, nå er det høy tid for at Norge gjør det samme.

Som et av verdens mest likestilte land er det på høy tid at Norge innfører gratis bind og tamponger! sier Todnem Lund.

Menstruasjon kan komme når man minst venter det, og det er ikke alltid gitt at studenter eller elever har sanitetsprodukter tilgjengelig. Dette skal ikke være en ekstra byrde for menstruerende studenter, og det er derfor viktig at mensen normaliseres, og at de økonomiske belastningene det medfører fjernes. Det er viktig at studenter og elever har tilgang til gratis sanitetsprodukter på lærestedene sine.

Med dette gir vi regjeringen og statsminister Jonas Gahr Støre en god idé. Vi mener det bør innføres gratis bind og tamponger for elever og studenter fra 8. mars. Dette vil være et enormt viktig likestillingstiltak, som bør iverksettes og gjøres permanent, avslutter Todnem Lund.

Kontaktperson


Maika Marie Godal Dam
Leder

E-post: leder@student.no
Tlf: 95792556

Mer informasjon


Kontakt oss


E-post: nso@student.no

Telefon: 22 04 49 70
hverdager 09.00–16.00

Org.nr. 995 523 868

Adresse


Post- og besøksadresse:
Norsk studentorganisasjon – NSO
Holbergs gate 1
0166 Oslo

Design og utvikling av Bonefish.no