12 May 2022

- På vegne av landets studenter er jeg forbanna

- På vegne av landets studenter er jeg forbanna

I dag la regjeringen fram sitt reviderte nasjonalbudsjett. Det siste året har vært preget av en kraftig prisvekst. Derfor er det svært skuffende at regjeringen velger å svekke studentøkonomien ytterligere.

Pressemelding fra Norsk Studentorganisasjon (NSO) 12/5-22

- Det er vanskelig å forstå hvordan regjeringen, som gikk til valg på å øke studiestøtten, kan stå for en politikk som gjør at man er avhengig av foreldrenes lommebok for å studere. Med ytterligere svekket studentøkonomi vil enda færre få muligheten til å studere, sier Tuva Todnem Lund, leder av Norsk studentorganisasjon.

Studiestøtten er det viktigste virkemiddelet vi har for å sikre like muligheter til høyere utdanning i Norge. Den skal sikre at alle, uavhengig av familiens økonomiske forutsetninger, skal kunne tilegne seg den kompetansen samfunnet og arbeidslivet trenger. I dag er nesten 4 av 10 studenter i Norge avhengig av økonomisk støtte hjemmefra, for å få det til å gå rundt. 28% av studentene tar opp forbrukslån gjennom studietiden.

- Regjeringen vet at studiestøtten ikke er god nok. De økte prisene går ut over studentene på samme måte som alle andre. Budsjettet legger opp til at studenter ikke får like muligheter til å ta utdanning, sier Tuva Todnem Lund.

Studiestøtten vil nå synke mot grunnbeløpet i folketrygden, og studenter vil ha lavere kjøpekraft enn tidligere. Nå er det opp til Stortinget å vise at de er opptatt av like muligheter til høyere utdanning, og øke studiestøtten utover regjeringens 2 prosent. Sist Arbeiderpartiet og Senterpartiet satt i regjering, sank studiestøtten dramatisk. Norsk studentorganisasjon er bekymret for at vi vil se samme utvikling nå.

- Nå håper vi at Stortinget rydder opp etter regjeringen. Studiestøtten må knyttes til grunnbeløpet i folketrygden, og økes til 1.5 G. Umiddelbart forventer vi i det minste å ikke falle lenger bakpå. På vegne av landets studenter er jeg forbanna! avslutter Lund.

Kontakt oss


E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 22 04 49 70
hverdager 09.00–16.00

Org.nr. 995 523 868

Adresse


Post- og besøksadresse:
Norsk studentorganisasjon – NSO
Holbergs gate 1
0166 Oslo

Design og utvikling av Bonefish.no