13. oktober 2021

Studentene forventet mer fra Hurdal

Studentene forventet mer fra Hurdal

I dag ble Hurdalsplattformen fremlagt av Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Norsk studentorganisasjon (NSO) ser flere lyspunkter i plattformen, men savner ambisjoner. Spesielt savner vi en økning av studiestøtten som sikrer alle studenter får en økt kjøpekraft.

Pressemelding fra Norsk Studentorganisasjon (NSO) 13/10-21

Det er viktig at alle har like muligheter til høyere utdanning, uavhengig av økonomisk bakgrunn. Her burde ambisjonene til regjeringen vært høyere! Vi krever handling, og vi trenger det nå, sier leder i Norsk studentorganisasjon (NSO), Tuva Todnem Lund

I dag har 8 av 10 studenter deltidsjobb ved siden av studiene, mens 4 av 10 mottar økonomisk støtte hjemmefra. NSO sitt studentbudsjett viser at en student går 5403 kroner i underskudd hver måned. I plattformen skriver Senterpartiet og Arbeiderpartiet at de vil gjennomgå studiefinansieringen. For lite ambisiøst, mener Norsk studentorganisasjon.plattformen 212x300

En gjennomgang av studiestøtten er bra, men det må ikke ta for langt tid, og det må ikke bli en hvilepute som utsetter satsingen på studenters økonomi. Vi må se en reell økning i kjøpekraften allerede i år for å se at studentene tas på alvor, fortsetter Lund.

NSO savner konkrete mål og tiltak for å heve kvaliteten i høyere utdanning. Ved opprettelsen av nye studiesteder må kvalitet i utdanning være øverste prioritet.

Nå virker det som det er viktigere hvor studiene foregår, enn kvaliteten i utdanningen. For oss er det viktigste kvaliteten i utdanning, slik at vi har den kompetansen vi, og samfunnet, trenger når vi skal ut i arbeidslivet, sier Todnem Lund.

NSO, en rekke interesseorganisasjoner og alle ungdomspartiene har gjennom “Ungdomskravet” fått flere gjennomslag. Plattformen legger opp til en fortsatt offensiv satsing på studentboliger, den satser på å styrke studenters psykiske helse, og legger bedre til rette for studenter med barn. NSO er også positive til at regjeringen skal se på leietakere sine rettigheter på boligmarkedet, og er veldig fornøyd med at plattformen presiserer at høyere utdanning skal være gratis for alle studenter.

– Vi ser at Jonas, Trygve og deres partier har lyttet til våre krav på mange områder, uten at de har levert på alt. NSO ser frem til en god dialog og et godt samarbeid med regjeringen, men vi forventer bedre enn dette! avslutter Todnem Lund.

Kontakt oss


E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon: 22 04 49 70
hverdager 09.00–16.00

Org.nr. 995 523 868

Adresse


Post- og besøksadresse:
Norsk studentorganisasjon – NSO
Holbergs gate 1
0166 Oslo

Design og utvikling av Bonefish.no