14. oktober 2021

Studentene gratulerer Ola Borten Moe som statsråd for forskning og høyere utdanning

Studentene gratulerer Ola Borten Moe som statsråd for forskning og høyere utdanning

I dag presenterte Jonas Gahr Støre den nye regjeringen, og Ola Borten Moe har fått det ærefulle vervet som forsknings- og høyere utdanningsminister i Norge. Det å være statsråd i Kunnskapsdepartementet innebærer å legge til rette for Norges fremtid. Dette er et av de viktigste vervene en kan ha, og studentene gratulerer Borten Moe de med muligheten han får til å satse på kunnskap for fremtiden.

Pressemelding fra Norsk studentorganisasjon 14/10-21

Vil gleder oss til å jobbe sammen med Ola Borten Moe til beste for studentene. Vi forventer at høyere utdanning og forskning kommer til å være viktige satsningsområder for den nye regjeringen, og her satser vi på at Borten Moe blir en studentministeren, sier Tuva Todnem Lund leder av Norsk studentorganisasjon (NSO)Ola Borten Moe Foto senterpartiet 2

Hurdalsplattformen legger opp til satsning på studenter, høyere utdanning og forskning. NSO er spente på hvilke grep den nye statsråden vil ta, men er også klare til å bidra med forlag til løsninger selv. Studentene mener noen av utfordringene den nye statsråden får ansvar for er:

  • Studentenes økonomiske situasjon og mangelen på studentboliger
  • Å sikre kvalitet i høyere utdanning
  • Studentenes psykiske helse
  • Fortsatt bevaring av gratisprinsippet i høyere utdanning

Det har skjedd mye bra for norsk høyere utdanning i de årene. Vi er spente på fortsettelsen, men har stor tro på at Borten Moe vil fortsette å lytte til studentene i sin nye rolle som statsråd, sier Todnem Lund

Det første vi forventer å se fra Borten Moe er en bedring av studentøkonomien. En gjennomgang av studiestøtten betaler ikke regningene for studenter, som allerede går over 5000kr i minus hver måned. Den nye regjeringen må gi studentene få en reell økning i kjøpekraften allerede nå for å vise at de tar studentene på alvor, avslutter Todnem Lund.

Kontakt oss


E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon: 22 04 49 70
hverdager 09.00–16.00

Org.nr. 995 523 868

Adresse


Post- og besøksadresse:
Norsk studentorganisasjon – NSO
Holbergs gate 1
0166 Oslo

Design og utvikling av Bonefish.no