11 May 2023

Studentene raser over regjeringens skamløshet

Studentene raser over regjeringens skamløshet

I dag kom forslag til revidert nasjonalbudsjett. Regjeringen har valgt å snu det døve øret til studentenes, universitetenes, høyskolenes og velgernes krav om å stoppe innføringen av skolepenger for internasjonale studenter. For Norsk studentorganisasjon (NSO) er skolepenger en skamplett på norsk utdanningspolitikk.

Pressemelding fra Norsk studentorganisasjon (NSO) 11. mai 2023

-Samtlige innspill til regjeringen har frarådet innføringen. Det er urovekkende at våre fremste folkevalgte velger å se bort fra velgernes tilbakemeldinger, egne løfter og egen politikk. Innføringen av skolepenger har ingen demokratisk forankring, sier leder av NSO, Maika Marie Godal Dam.

NSO hadde store forventninger til at Arbeiderpartiet skulle ta kampen imot skolepenger. Partiet har et tydelig og bindende standpunkt i saken, og har tidligere vært en garantist for gratisprinsippet. Det er skuffende at Arbeiderpartiet tilsynelatende gir etter for Ola Borten Moes kjepphest.

-At enmannsshowet til Borten Moe får overkjøre gratisprinsippet, Arbeiderpartiets egen politikk og tradisjon for å kjempe for like muligheter viser intet annet enn Ap sin manglende slagkraft. Det er på høy tid at partiet retter seg opp i ryggen og tar kampen, sier Godal Dam.

Regjeringens budsjettpartner, SV, har vært tydelige på at de ikke ønsker skolepenger velkommen. Dersom gratisprinsippet skal reddes og utdanning ikke skal blir en handelsvare forbeholdt de få, er vi avhengige av at SV tar kampen i forhandlingene om revidert nasjonalbudsjett.

-Nå trenger vi et SV som går rakrygga inn i budsjettforhandlingene med regjeringen og krever at skolepenger stoppes, før det koster oss alle, men særlig studentene, mer enn vi kan betale, avslutter Godal Dam.

Kontakt oss


E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 22 04 49 70
hverdager 09.00–16.00

Org.nr. 995 523 868

Adresse


Post- og besøksadresse:
Norsk studentorganisasjon – NSO
Holbergs gate 1
0166 Oslo

Design og utvikling av Bonefish.no