15 October 2020

Studentenes fredspris går til organisasjonen METU LGBTI+ Solidarity

Studentenes fredspris går til organisasjonen METU LGBTI+ Solidarity
Medlemmer av METU LGBTI+ Solidarity: Melike Balkan og Özgür Gür. Foto: Haşim Sezgin Kılıç

Torsdag kveld ble det annonsert at Studentenes fredspris 2021 tildeles organisasjonen METU LGBTI+ Solidarity fra Tyrkia. De får prisen for sitt arbeid for åpenhet, likestilling og å sørge for å legge til rette for mangfold blant tyrkiske studenter.

Pressemelding fra Norsk studentorganisasjon (NSO) 15/10-20

Norsk studentorganisasjon (NSO) ønsker å gratulerer METU LGBTI+ Solidarity med prisen, og håper dette vil bidra positivt i dere arbeid i Tyrkia.

METU LGBTI+ Solidarity er et strålende eksempel på at studenter står opp for åpenhet og retten til å være seg selv. Disse studentenes mot til å skapeforandring bør være til stor inspirasjon for studenter i Norge og over hele verden, sier leder av NSO Andreas Trohjell.

METU LGBTI+ Solidarity er en studentorganisasjon fra METU universitetet i Ankare som har kjempet for LHBTI+ rettigheter siden 1996. De står bak en rekke tilbud for å miske eksludering og diskriminering.

Med denne tildelingen skaper Studentenes fredspris nødvendig oppmerksomhet rundt diskriminering av kjønnsmangfold i Tyrkia, og andresteder i verden. Dette er veldig inspirerende, avslutter Trohjell.

Selve utdelingen av Studentenes fredspris vil bli gjort under Den internasjonale studentfestivalen i Trondheim (ISFiT) i februar 2021.

Årets priskomité besto av Christian Borch, John Peder Egenæs, Hilde Restad, Gro Lindstad, og studentrepresentantene Joachim Børlie, Tilde Birgitte Dalberg, Herman Siggerud and Emma Bø, og ble ledet av Sunniva Folgen Høiskar.

Studentenes fredspris deles ut annet hvert år til en student eller studentorganisasjon som har bidratt særlig til fred, demokrati og menneskerettigheter. Prisen gis på vegne av alle studenter i Norge, og administreres av Sekretariatet for Studentenes fredspris i Trondheim.

Kontakt oss


E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Telefon: 22 04 49 70
hverdager 09.00–16.00

Org.nr. 995 523 868

Adresse


Post- og besøksadresse:
Norsk studentorganisasjon – NSO
Holbergs gate 1
0166 Oslo

Design og utvikling av Bonefish.no