23. juli 2021

Studentrekord krever økt satsning på studielivet! 

Studentrekord krever økt satsning på studielivet! 

Opptakstallene for høyere utdanning viser at 110 119studenter har fått tilbud om plass i høyere utdanning til høsten, som er en oppgang på 2120studenter fra i fjor. Det er svært gledelig. Det å studere er for mange den beste tiden i livet. Utdanning gir oss studenter viktig kunnskap, styrker Norge som kunnskapsnasjon og ruster oss alle for fremtiden. 

«Det er veldig gøy å se så høye opptakstall! Gratulerer så mye til alle som i dag har fått tilbud om studieplass- dere har mye å glede dere til!»,sier Tuva Todnem Lund, leder av Norsk studentorganisasjon (NSO).

Med høye opptakstall er Norsk studentorganisasjon bekymret for at mange vil møte en spesielt krevende studiehverdag. 

«Det er viktig at det satses på at de nye studentene får en god studietid. Vi må ha slutt på romantiseringen av fattige studenter- vi trenger trygge rammer rundt studiene. Spesielt det siste året har vi hørt om studenter i vanskelige situasjoner. Det er viktig at institusjonene har nok ressurser for å tilrettelegge for studentene sine behov,» sier Lund.  

Norsk studentorganisasjon forventer at studiestøtten økes, slik at studentene kan fokusere på studiene sine fremfor å måtte ta ekstrajobber for å få økonomien til å gå rundt. I dag har 9/10 studenter betalt arbeid ved siden av studiene, noe som går utover tiden de bruker på å studere.

«Studentenemå ha forutsigbarhet i hverdagen- både økonomisk og psykososialt» fortsetter Lund. 

Det siste halvannet året har studentene i liten grad kunne være til stede på campus og være sosiale. Studentene skal få en god studiestart, møte sine medstudenter, ta i et tak for å bygge opp igjen studentfrivilligheten og få fysisk undervisning av god kvalitet. Det er viktig at institusjonene har nok plass til alle de har tatt opp, og at studentene får den tilpasningen og faglige oppfølgingen de har krav på.

«De nye studentene vil være med i utviklingen av fremtidens Norge. Utdanning er avgjørende for at kunnskapsnasjonen Norge skal være rustet til å omstille seg i årene som kommer. For å klare dette trenger vi en økt satsning på studielivet!», avslutter Lund

En satsning på studentene er en satsning på fremtiden!

Kontakt oss


E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Telefon: 22 04 49 70
hverdager 09.00–16.00

Org.nr. 995 523 868

Adresse


Post- og besøksadresse:
Norsk studentorganisasjon – NSO
Holbergs gate 1
0166 Oslo

Design og utvikling av Bonefish.no