Å være tillitsvalgt på vegne av NSO

Som tillitsvalgt for NSO i et eksternt organ skal du representere studentene og påvirke beslutninger.

Innhold

Hva arbeidet innebærer

Vanligvis innebærer arbeidet å møte på samlinger for utvalget som du er oppnevnt til. På disse samlingene drøfter representantene bestemte problemstillinger som utvalget skal jobbe med. Dette er din mulighet til å gi dine innspill og bidrag for å påvirke beslutningene som tas.

Før samlingene får medlemmene tilsendt papirer som beskriver sakene som skal diskuteres. Ofte har utvalgene også et mandat som beskriver hva utvalget skal jobbe med, og hva arbeidet skal føre til.

Politisk arbeid

Før du starter arbeidet må du sette deg inn i politikken som NSO har vedtatt på det området du skal jobbe med.

Eksempelvis kan du ikke si at du er imot praksis og rammeplaner, uansett hvor sterke meninger du måtte ha om temaet, fordi NSOs politikk på området er at både praksis og rammeplaner er bra.

Du finner NSOs vedtatte politikk her:

Hva mener NSO

Hvis du ikke finner relevant politikk – eller NSO mangler politikk på et bestemt område – kan du gi oss beskjed, så finner vi ut av det.

Påvirk NSOs politikk

I tillegg til å forholde deg til NSOs allerede vedtatte politikk, har du også muligheten til å påvirke utviklingen av NSOs fremtidige politikk. For eksempel kan du foreslå saker til arbeidsutvalget eller sentralstyret.

Møteinnkallinger/kontakt med organet

Når du oppnevnes eller nomineres til et eksternt utvalg (et utvalg som ikke er en del av NSO) sender vi samtidig en orientering til organet du er nominert eller oppnevnt til. Orienteringen inneholder ditt navn, e-postadresse, telefonnummer, og tilknyttet utdanningsinstitusjon.

Hvis NSO har oppnevnt (valgt) deg til et organ kommer du til å få ytterligere informasjon direkte fra organet. Det kan være for eksempel innkallinger og sakspapir til møter.

Hvis NSO har foreslått (nominert) deg betyr det at du er anbefalt som studentrepresentant. Selv om du er foreslått er det ikke sikkert du blir oppnevnt. Hvis du blir oppnevnt, basert på NSO sin anbefaling, får du et oppnevningsbrev direkte fra det aktuelle organet. Det tar vanligvis fra noen dager til et par uker.

Stort sett alle utvalg har en leder og/eller en sekretær som sender ut innkallinger, sakspapirer og praktiske opplysninger til medlemmene i utvalget. Det er lurt å henvende seg til lederen eller sekretæren dersom du har spørsmål om arbeidet i utvalget.

NSO får vanligvis ikke kopi av sakspapirer eller annen informasjon som går til utvalgets medlemmer. Den eneste informasjonen NSO har om aktiviteten i utvalgene kommer fra studentrepresentantene.

Forberedelser til møter

Hvis det er møter i utvalgene er det viktig å være forberedt på de sakene som skal diskuteres. Hvis det er flere studentrepresentanter i utvalget er det ofte lurt snakke med dem på forhånd.

NSO-kontoret kan også bistå om du trenger hjelp med en sak. Send gjerne en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller henvend deg direkte til arbeidsutvalget eller sekretariatet.

Hvis du er oppnevnt til et utvalg i Universitets- og høgskolerådet (UHR), er det lurt å se om du finner referater fra tidligere møter på deres nettsider.

Rapportering om aktiviteten i utvalget

I etterkant av møtene må du skrive en kort rapport. Dette er viktig både for at NSO skal være orientert om de viktigste sakene, og for at studentrepresentantene som kommer etter deg får innsikt i arbeidet som har vært gjort tidligere.

Du benytter dette skjemaet for å skrive rapportene:

SEND INN RAPPORT

Økonomireglement

Som representant for NSO er du forpliktet til å lese og følge økonomireglementet.

Her finner du økonomireglementet:

Miljø- og økonomireglement

Bestilling av reise og overnatting

NSO dekker eventuelle utgifter til reise og opphold i forbindelse med møter/samlinger i utvalget som du er oppnevnt til. Du sender en reiseregning for å få utgiftene dine refundert.

Du kan også få en brukerkonto hos reisebyrået Berg-Hanen. Da får du mulighet til å bestille flybilletter og togbilletter uten å legge ut for dem selv. Send en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. hvis du ønsker å bruke Berg-Hansen.

Ring oss på 22 04 49 70 (hverdager 9-16) eller send en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. for å få tilgang til NSOs avtalepriser på hotell, eller hvis du vil at vi skal legge inn en reservasjon på overnatting for deg.

Her finner du utfyllende informasjon om hvordan du bestiller reise og overnatting:

Bestilling av reise og overnatting i NSO

Kontaktperson


Anita Olsen
Administrasjonskonsulent

E-post:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Tlf:92603696

Mer informasjon


Kontakt oss


E-post: nso@student.no

Telefon: 22 04 49 70
hverdager 09.00–16.00

Org.nr. 995 523 868

Adresse


Post- og besøksadresse:
Norsk studentorganisasjon – NSO
Holbergs gate 1
0166 Oslo

Design og utvikling av Bonefish.no